Selecteer een pagina

Afbeeldingsbron: iRAP

De Wereldbank en de Aziatische Ontwikkelingsbank (ADB) hebben elk $250 miljoen dollar aan financiering aangekondigd ter ondersteuning van India's programma voor het versterken van de verkeersveiligheid, een investering die door de Indiase regering zal worden aangevuld voor een bedrag van $1 miljard aan investeringen in verkeersveiligheid.

Het plan zal de regeringen van de deelstaten stimuleren om verkeersveiligheidsinterventies op basisniveau te stimuleren.

Het Ministerie van Wegvervoer en Snelwegen van de Unie (MoRTH) zal het nieuwe Staatssteunprogramma voor het versterken van de verkeersveiligheid uitrollen om de visie van 'Nul verkeersdoden op de Indiase wegen' te helpen verwezenlijken. Het centraal gesponsorde zesjarige programma zal worden geïmplementeerd in veertien staten die nu bijdragen aan 85% van het totale aantal verkeersdoden in het land.

Van de totale kosten zal ongeveer 90% worden uitbetaald aan de 14 staten op basis van hun prestaties, terwijl MoRTH de rest zal gebruiken voor capaciteitsopbouwactiviteiten.

De doelstaten die onder de regeling vallen, zijn Uttar Pradesh, Maharashtra, Madhya Pradesh, Karnataka, Rajasthan, Tamil Nadu, Andhra Pradesh, Gujarat, Bihar, Telangana, West-Bengalen, Odisha, Haryana en Assam.

Investeringen van de Wereldbank

De India State Support Program voor verkeersveiligheid, gefinancierd door de Wereldbank, zal worden geïmplementeerd in de staten Andhra Pradesh (AP), Gujarat, Odisha, Tamil Nadu, Telangana, Uttar Pradesh (UP) en West-Bengalen.

Het bevat een indicator voor gekwalificeerde risicobeoordelingen voor de verkeersveiligheid om corridors en locaties met een hoog risico op het wegennet te identificeren, waaronder iRAP, verkeersveiligheidsaudits en andere gevestigde risicobeoordelingstechnieken.

Het Wereldbankproject zal de deelnemende staten helpen het aantal doden en gewonden bij verkeersongevallen terug te dringen door een verbeterd verkeersveiligheidsbeheer en institutionele hervormingen, en op resultaten gebaseerde interventies op wegen met een hoog risico. Het zal ook de medische nooddiensten en de revalidatiediensten voor de zorg na een ongeval versterken.

IndiaRAP Programmamanager dr. Subhamay Gangopadhyay zei dat IndiaRAP het nieuws verwelkomt.

“We hebben tot nu toe meer dan 25.000 km aan wegen beoordeeld en we beschikken over lokale mogelijkheden om grootschalige beoordelingen uit te voeren die leiden tot de identificatie van corridors met een hoog risico.

“We feliciteren de Wereldbank met haar historische steun aan India op nationaal en staatsniveau om iRAP-beoordelingen op netwerken uit te voeren”, zei dr. Gangopadhyay.

Met slechts 1 procent van alle voertuigen in de wereld is India verantwoordelijk voor bijna 10 procent van alle sterfgevallen als gevolg van ongevallen. De arme huishoudens dragen een groter deel van de sociaal-economische lasten van verkeersongevallen als gevolg van inkomensverlies (ruim 70 procent van de slachtoffers van ongevallen in arme huishoudens), hoge medische kosten en beperkte toegang tot sociale vangnetten. Volgens een onderzoek van de Wereldbank kosten verkeersongevallen de Indiase economie naar schatting tussen de 5 en 7 procent van het bbp per jaar. Uit officiële overheidsgegevens blijkt dat verkeersongevallen in India jaarlijks ongeveer 150.000 mensen het leven kosten en nog eens 450.000 gewond raken. Ruim de helft van de slachtoffers zijn voetgangers, fietsers of motorrijders en bijna 84 procent van alle dodelijke slachtoffers valt onder weggebruikers tussen de 18 en 60 jaar oud.

“Het India Road Safety Project van de Wereldbank zal de inspanningen van de Indiase regering ondersteunen om het aantal verkeersongevallen te verminderen door efficiënte institutionele mechanismen te creëren voor veiligere wegen, voertuigen en handhaving in het land en door de inspanningen te versterken om betere zorg ter plaatse te bieden aan slachtoffers van verkeersongevallen”, aldus de woordvoerder Hoideki Mori, waarnemend landendirecteur van de Wereldbank India. “Dit zal helpen bij het verminderen van de impact die verkeersongevallen hebben, vooral op de armen, en op de economie en het menselijk kapitaal.”

Verkeersveiligheidsinterventies worden in India met een unieke uitdaging geconfronteerd, omdat het beheer over verschillende overheidsniveaus is verspreid. Het project zal zich richten op het versterken en stroomlijnen van de managementcapaciteiten van de leidende agentschappen voor verkeersveiligheid in de staten.

Om het aantal verkeersongevallen terug te dringen, zal het project een nationaal geharmoniseerd databasesysteem voor ongevallen opzetten, waarvan de analyse zal worden gebruikt om betere en veiligere wegen aan te leggen.

Vrouwen worden indirect het zwaarst getroffen door verkeersongevallen. Het project onderkent deze uitdaging en heeft speciale aandacht voor gender en zal de vertegenwoordiging van vrouwen in managementfuncties in de verkeersveiligheidssector bevorderen. Het project zal ook werkgelegenheid bieden voor vrouwen, vooral in commando- en controlecentra na een crash.

Om de gebeurtenissen na de crash beter te kunnen beheren, zal het project helpen versterken pre-ziekenhuis spoedeisende hulp voor slachtoffers van verkeersongevallen. Dit omvat onder meer het opzetten van één enkel ongevallenrapportagenummer, het vergroten van het netwerk van basis- en geavanceerde levensondersteunende ambulances en het trainen van eerstehulpverleners ter plaatse voor verkeersslachtoffers.

Het project zal staten ook stimuleren om particuliere financiering aan te trekken via publiek-private partnerschapsconcessies (PPP) en proefinitiatieven.

De variabele lening van $250 miljoen van de Internationale Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (IBRD) heeft een looptijd van 18 jaar, inclusief een aflossingsvrije periode van 5,5 jaar.

ADB-investering

De ADB Rijksstimuleringsprogramma voor verkeersveiligheid zal stimulansen bieden in de vorm van subsidies aan acht focusstaten – Assam, Bihar, Chhattisgarh, Karnataka, Madhya Pradesh, Maharashtra, Tamil Nadu en Uttar Pradesh – voor een geleidelijke verbetering van de effectieve verkeersveiligheid.

Voor de staten zal een dynamisch classificatiesysteem worden ingevoerd, gebaseerd op maandelijkse en jaarlijkse prestaties op het gebied van verkeersveiligheidsinterventies.

De indicatoren voor het meten van de prestaties zullen zich op uitkomstniveaus bevinden voor dodelijke ongevallen, evenals geïdentificeerde interventies die betrekking hebben op institutionele aspecten, beperking van ongevallenrisico's, respons op ongevallen en bewustzijn.

Afhankelijk van het behalen van specifieke maatstaven zou MORTH de financiële steun van ADB ter hoogte van $250 miljoen en middelen uit zijn begrotingsbronnen als subsidie aan de staten doorgeven.

Het schema

Vermeld in The Hindu“Dit is een output- en resultaatgestuurd programma waarin de prestaties van de staten zullen worden beoordeeld op basis van elf verplichte en drie keuze-indicatoren (verkeersveiligheidsinterventies). De subsidies zullen onder de staten worden verdeeld op basis van de Key Performance Indicators”, meldden topofficiële bronnen.

Het voorlopige projectrapport opgesteld door MoRTH zegt dat de Motor Vehicle Amendment Act (2019) werd ingevoerd als een belangrijke interventie om de doelstelling voor het terugdringen van het aantal dodelijke slachtoffers te bereiken.

“Om de aangescherpte wetgeving te benutten, is het noodzakelijk om gerichte interventies te hebben op de gerelateerde gebieden van verkeersveiligheid, zoals wegenbouw, handhaving, belangenbehartiging voor de verkeersveiligheid en mediacampagnes en efficiënte noodhulpsystemen. De staten moeten worden ondersteund om resultaatgerichte strategieën uit te voeren. Vandaar het nieuwe plan”, aldus de bronnen.

De nieuwe regeling heeft tot doel het sterftecijfer tegen maart 2027 met 30% te verminderen.

Fietsers, twee- en driewielers en voetgangers zijn geïdentificeerd als 'kwetsbare weggebruikers' die ongeveer 54% van de verkeersdoden in India voor hun rekening namen. In het kader van de nieuwe regeling zijn op prestaties gebaseerde indicatoren voorgesteld met als doel de impact van verkeersongevallen op deze kwetsbare gebruikers te verminderen.

Tegen 2022-2023 zal in alle staten een Integrated Road Accident Database (IRAD) worden uitgerold en worden toegepast voor het identificeren en corrigeren van alle zwarte plekken op rijkswegen en belangrijke districtswegen.

Tegen het einde van de regelingsperiode zal een verkeersveiligheidsaudit verplicht worden gesteld op rijkswegen en stadswegen.

Van 2022 tot 2023 zal MoRTH elk jaar een 'Challenge Round' lanceren om staten te stimuleren tot aanvullende verkeersveiligheidsinterventies en ook om de concurrentie tussen staten te bevorderen.

“De subsidie zal slechts gedeeltelijk voldoen aan de financieringsvereisten voor de regeling. Van staten wordt verwacht dat ze hun eigen budgettaire toewijzingen doen en ook projecten implementeren in de vorm van publiek-private samenwerking”, vertelde MoRTH aan de staten.

Onafhankelijke verificatiebureaus zullen de prestaties van de staten nauwkeurig onderzoeken, op basis waarvan de centrale subsidie zal worden vrijgegeven.

Enkele van de andere grote interventies die in het kader van het plan worden geopperd, zijn: installatie van snelheidsbeheersystemen op stedelijke wegen in steden met een bevolking van meer dan vier lakh, rijkswegen en rijkswegen voor betere handhaving, een uniek nummer voor het melden van ongevallen, de ontwikkeling van speciale rijstroken. voor tweewielers op rijkswegen en stadswegen en identificatie van prioritaire corridors.

Staatsonderwijsraden zullen verplicht worden een hoofdstuk over verkeersveiligheid in te voeren voor de klassen 6 tot en met 9 in 2022-2023 en tot en met klasse 12 het jaar daarop.

Inzet van een Advance Traffic Management System, campagnes voor voertuigveiligheid en chauffeurstraining, oprichting van een commando- en controlecentrum (data) voor ambulances, oprichting van geautomatiseerde voertuigfitnesscentra zijn enkele van de andere initiatieven die in het kader van de regeling zijn gepland.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!