Selecteer een pagina

ThaiRAP-leider, professor Kasem Choocharukul ontvangt de onderscheiding uit handen van premier Prayuth Chan-ocha tijdens het 15e Nationale Verkeersveiligheidsseminar (Bron afbeelding: ThaiRAP)

ThaiRAP is bekroond met een prestigieuze Premier's National Award voor zijn uitmuntende inspanningen en inzet om het aantal dodelijke slachtoffers en ernstig gewonden op de Thaise wegen terug te dringen.

De prijs werd gisteren uitgereikt door de premier van Thailand, Prayuth Chan-ocha, tijdens het 15e National Road Safety Seminar.

Tot op heden beschikken ThaiRAP en zijn partners over 50.000 km aan wegen, ontwerpen en schoolzones met een sterwaardering.

Meer dan 1.500 mensen hebben geprofiteerd van de iRAP-training die lokaal werd gegeven en bijna 200 mensen hebben deelgenomen aan wereldwijde online-evenementen die hebben bijgedragen aan het opbouwen van de capaciteit van lokale verkeersveiligheidsprofessionals om wegen veiliger te maken.

Het Thaise nieuwe wegenbeleid streeft ernaar dat alle nieuwe wegen de mondiale driesterrennorm of een betere norm bereiken om de levens van alle weggebruikers te beschermen en letsel te verminderen.

Het Thaise Ministerie van Landelijke Wegen (DRR) is twee jaar op rij bekroond met de International Road Federation (IRF) Mondiale prestatieprijs in de categorie Veiligheid voor zijn geïntegreerd verkeersveiligheidsbeheersysteem.

Het door iRAP goedgekeurde Road Safety Audit System (RSAS) van DRR heeft de risicoscores voor landelijke wegsegmenten van het 47.303 kilometer lange wegennet geanalyseerd op basis van de iRAP Star Rating-methodologie.

Binnen twee jaar heeft het project het volgende bereikt:

  • Er zijn 1.309 risicoplekken onderzocht en behandeld
  • Het aantal crashes is met de 71% verminderd van 1.309 naar 1.021 crashes
  • Het aantal dodelijke slachtoffers is met 75% afgenomen van 52 naar 13 dodelijke slachtoffers
  • Er is een geschatte baten-kostenverhouding van 3,9 bereikt met een geschatte kosten voor verbeteringen van $3,0 miljoen en voordelen uit levens gered door de verbeteringen van $11,8 miljoen – een voordeel dat gelijk is aan bijna vier keer de verbeteringsinvestering.

ThaiRAP wordt geleid door het iRAP Center of Excellence Chulalongkorn Universiteit.

Als een Centrum van uitmuntendheid, richt de Faculteit Ingenieurswetenschappen van de Chulalongkorn Universiteit zich op het opbouwen van lokale capaciteit voor hoogwaardige risicokartering, sterrenwaardering en veiligere beoordelingen van investeringsplanning voor wegen in het hele land. De universiteit werkt samen met het Ministerie van Transport, het Ministerie van Snelwegen, het Ministerie van Landelijke Wegen, het Bureau voor Transport- en Verkeersbeleid en Planning, de Bangkok Metropolitan Administration, de universiteit en andere belangrijke belanghebbenden om de Globaal Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-2030 en ThaiRAP ontwikkelen om wegen met een hoog risico te elimineren.

Volgens iRAP's Big Data-tool voor vaccins voor wegenHet bereiken van meer dan 75% aan reizen op 3-sterren of betere wegen voor alle weggebruikers in Thailand in 2030 zou ruim 1,6 miljoen levens en ernstige verwondingen per jaar kunnen redden met een economisch voordeel van USD$201 miljard – $34 aan voordeel voor elke bestede $1.

Voor meer informatie over ThaiRAP, bezoek https://www.thairap.org/ of neem contact op met professor Kasem Choocharukul via e-mail kasem.choo@chula.ac.th

ThaiRAP was gisteren te zien op het 15e Nationale Verkeersveiligheidsseminar, waar hij een beursstand had en demonstraties deelde over hoe sterbeoordelingen worden beoordeeld en de huidige veiligheidsstatus van de Thaise wegen.

Klik hier om Vaccines for Roads te bezoeken om de menselijke impact van verkeersongevallen te onderzoeken, hoe veilig de wegen in Thailand zijn, de wegkenmerken die er toe doen en de business case voor het bereiken van een veiligheidsnorm van 3 sterren of beter.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!