Selecteer een pagina

Het Slow Zones, Safe Zones-programma zal de verkeersveiligheid in Pleiku enorm blijven verbeteren en tegelijkertijd gezinnen steeds meer aanmoedigen om lopend en fietsend naar school te gaan, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor gezondere en groenere steden.

Artikel en afbeeldingen overgenomen uit Nieuws van de AIP Foundation.

 

Over de hele wereld mobiliseert onze gemeenschap zich voor de #CommitToAct Streets for Life-campagne 2022. Stichting AIPis er trots op, samen met haar standvastige partners, de krachten te bundelen met deze mondiale beweging vanuit Pleiku, de modelstad voor veilige schoolzones in Vietnam.

Sterrenwaardering voor scholen Hoofdpartner AIP Foundation kwam op 17 mei bijeen met overheidspartners, de Nationale Verkeersveiligheidscommissie (NTSC), het Ministerie van Onderwijs en Opleiding, het Ministerie van Transport, het Gia Lai Provinciale Volkscomité, de Gia Lai Provinciale Verkeersveiligheid Committee en relevante partners voor een workshop in Vietnam om de mijlpalen van het Slow Zones, Safe Zones-programma tot nu toe te vieren en de uitbreidingsfase een kickstart te geven.

Een feest van mijlpalen

De workshop vierde de volgende succesvolle mijlpalen van het Slow Zones, Safe Zones-programma:

Sterrenwaardering voor school (SR4S) Uit de beoordelingsresultaten bleek dat alle 25 ondervraagde scholen een upgrade hadden gekregen naar 3-sterren en hoger. 21 van de 25 scholen zijn geüpgraded naar 5 sterren – de hoogste veiligheidsscore volgens de SR4S-methodologie.

  • De definitie van de schoolzone door het Volkscomité van Pleiku werd op 16 mei goedgekeurd via het juridische document 1566/UBND-QLDT. Deze Schoolzone-definitie zal van toepassing zijn op nieuwe scholen en bestaande scholen die veranderingen ondergaan in de stad, waardoor een betere bescherming wordt geboden aan studenten die van en naar school pendelen.
  • Er is een e-curriculum voor verkeersveiligheid ontwikkeld en goedgekeurd als onderdeel van het Slow Zones, Safe Zones-programma. Het e-curriculum biedt een effectief en creatief, leerlinggericht educatief hulpmiddel waarmee basisschoolleerlingen vanaf jonge leeftijd de essentiële verkeersveiligheidsvaardigheden kunnen leren. Het is goedgekeurd door het Ministerie van Onderwijs. Dit is het eerste landelijk toegepaste e-curriculum voor verkeersveiligheid voor basisschoolleerlingen in Vietnam.
  • De verlenging van de volgende fase van het programma werd ondertekend om #StreetsForLife in Pleiku te blijven verdedigen.

Voor alle leerlingen in Pleiku City zal de voortzetting van het Slow Zones, Safe Zones-programma hen niet alleen beschermen op hun woon-werkverkeer naar school, maar er ook voor zorgen dat alle leerlingen veilige en gelijke toegang hebben tot hun onderwijs. Het programma heeft de verkeersveiligheid in Pleiku enorm verbeterd en zal dit blijven doen, terwijl gezinnen steeds meer worden aangemoedigd om lopend en fietsend naar school te gaan, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor gezondere en groenere steden.

De erfenis van het Slow Zones, Safe Zones-programma

Het algemene doel van het Slow Zones, Safe Zones-programma is het verminderen van verkeersongevallen en dodelijke slachtoffers in schoolzones. Het werk van de AIP Foundation heeft aangetoond dat de reizen van leerlingen van en naar school veiliger zijn geworden door implementatie van verkeersremmende maatregelen, verlaging van de aangegeven snelheidslimieten in schoolzones, toepassing van interactief leren via een e-curriculum en bewustmakingscampagnes voor het publiek in combinatie met handhaving. van nieuwe geplaatste snelheidslimieten.

Dit programma, dat tot doel heeft de veiligheid van de reizen van leerlingen van en naar scholen te verbeteren, wordt ondersteund door Fondation Botnar, het Global Road Safety Partnership, de FIA (Fédération Internationale de l'Automobile) en iRAP, en sluit aan bij het Global Plan van het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-2030. Op dezelfde manier ondersteunt de huidige Nationale Verkeersveiligheidsstrategie van Vietnam het behalen van de doelstellingen van de VN-Agenda voor Duurzame Ontwikkeling 2030, waarbij maximale verkeersveiligheid wordt gegarandeerd voor schoolzones in het hele land.

De Sustainable Development Goals vormen de kern van het werk van de Foundation. SDG-doelstelling 3.6 roept op om het aantal mondiale doden en gewonden als gevolg van verkeersongevallen te halveren. Dit is iets dat we alleen kunnen bereiken als we samenwerken om een blijvende mondiale impact te creëren met betaalbare, veilige en duurzame mobiliteit voor iedereen.

Handige links:

  • Klik op om het persbericht van de workshop te lezen hier.
  • Wilt u meer foto's van het evenement bekijken, klik dan hier.
  • Om meer te lezen over het langetermijnwerk van Stichting AIP met 30km/uur-straten in Pleiku, klik hier.
  • Ga voor meer informatie over de sterrenwaardering voor scholen naar https://starratingforschools.org/
Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!