Selecteer een pagina

Bekroond RAP-programma Belize zal beginnen met een nieuwe 700 km lange beoordeling van belangrijke snelwegen, gefinancierd door de Inter-American Development Bank (IDB) om investeringen in verkeersveiligheid en duurzame groei in het land te informeren.

De beoordeling is onderdeel van de IDB's landenstrategie voor Belize 2022-2025 die tot doel heeft het land te helpen de impact van de COVID-19-pandemie te overwinnen en de inspanningen te ondersteunen om robuuste, inclusieve en duurzame groei op lange termijn te bereiken.

iRAP zal technische kwaliteitsborgingsondersteuning bieden voor de beoordeling onder leiding van SDK Ingenieria.

Sinds 2010 heeft Belize bekroonde wegenverbeteringen en resultaten op het gebied van de volksgezondheid gerealiseerd.

Belize ontving in 2015/2016 een Prince Michael International Road Safety Award en een IRF Flagship Road Safety Award voor de Verkeersveiligheidsproject in Belize waarbij capaciteit werd opgebouwd voor lokale ingenieurs en het aantal nationale dodelijke slachtoffers werd teruggebracht van 33 sterfgevallen per jaar naar een vijfjarig gemiddelde van 8.

Het project, een initiatief van de Caribbean Development Bank in samenwerking met de Ministerie van Werken, bereikte gerichte, op bewijs gebaseerde upgrades van de Belize City naar Belmopan Road, die tot die tijd de helft van de jaarlijkse verkeersdoden in Belize had geëist. De upgrades, gebaseerd op de aanbevelingen van iRAP, verhoogden de veiligheidsprestaties van de weg van 10% 3-sterren of beter naar 100% 3-sterren of beter. Zie de casestudy van Belize City naar Belmopan hier.

In 2018 zijn de fase 2-beoordelingen verder gegaan met het benchmarken van de veiligheidsprestaties en het informeren van interventies die in het hele netwerk zijn herhaald.

Dit nieuwe project blijft de reis van Belize vormgeven en elimineert wegen met een hoog risico die zijn uitgelijnd met de Globaal Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-2030.

IDB en iRAP's 5-jarig partnerschap bevordert programma's en projecten die de veiligheid van de wegen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied aanzienlijk verbeteren. Het partnerschap is gericht op het herzien van de methoden die worden gebruikt bij het evalueren van eerdere investeringen in verkeersveiligheidsinfrastructuur en het bieden van begeleiding en aanbevelingen voor toekomstige investeringen, met de nadruk op methoden voor het meten van de effectiviteit van het programma.

foto door Verdienste Thomas op Ontsplashen

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!