Selecteer een pagina

De Australische regering heeft een Pilotprogramma voor het upgraden van afgelegen wegen waarbij $150 miljoen AUD zal worden besteed aan wegverbeteringen voor regionale gemeenschappen.

Australische regionale automobilisten hebben vijf keer meer kans om onderweg te overlijden dan hun grootstedelijke tegenhangers.

Projectinzendingen met vermelding van een actuele risicobeoordeling volgens een erkende standaard zoals de Australisch nationaal risicobeoordelingsmodel (ANRAM) dat wil zeggen dat een verbeterd model voor het schatten van dodelijke slachtoffers gebaseerd op de AusRAP-modellen of het Australian Road Assessment Program (AusRAP) de voorkeur heeft.

Vice-premier en minister van Infrastructuur, Transport en Regionale Ontwikkeling, het Hon Barnaby Joyce-parlementslid, heeft de investering aangekondigd die aanzienlijke tekortkomingen zal aanpakken op belangrijke regionale en landelijke wegen die de toegang tot de gemeenschap beperken, veiligheidsrisico's met zich meebrengen en een impact hebben op de economische ontwikkeling van het omliggende gebied.

Michael Bradley, de belangrijkste auto-organisatie van Australië, de directeur van de Australian Automobile Association (AAA), zei dat ondanks dat ze slechts 28 procent van de Australische bevolking uitmaken, de regio's nu verantwoordelijk zijn voor 66 procent van de Australische verkeersdoden.

“De regering moet worden gefeliciteerd met het vrijmaken van nieuwe financiering voor regionale wegenonderhoud, wat een belangrijk aandachtspunt moet blijven bij de inspanningen om de steeds erger wordende tol in Australië terug te dringen.

“Dit is een welkome eerste stap, maar er moet nog veel meer worden gedaan, vooral op het gebied van het verzamelen en rapporteren van verkeersveiligheidsgegevens”, aldus Bradley.

Sollicitaties worden uitgenodigd tegen 20 februari en kan alleen worden ingediend door een staats-/territoriale overheid, of door lokale overheidsinstanties die in aanmerking komen voor financiering in het kader van het Roads To Recovery-programma.

Zie het aanvraagformulier en richtlijnen voor aanvragers en ontvangers hier.

Australië heeft zich gecommitteerd aan een doelstelling van nul doden en ernstig gewonden op zijn wegen (Vision Zero) in 2050.

Deze financiering bouwt voort op de administratie van het Office of Road Safety van een Verkeersveiligheidsprogramma ter waarde van $3 miljard ter ondersteuning van de snelle uitrol van levensreddende verkeersveiligheidsbehandelingen op landelijke en regionale wegen en een betere bescherming van kwetsbare weggebruikers in stedelijke gebieden.

Lees meer over recente AusRAP-ontwikkelingen hier.

Fotobron: Unsplash Cassie Smart.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!