Selecteer een pagina

Op 3 december kwamen VN-lidstaten en parlementariërs bijeen in New York om de kritieke binnenlandse en internationale financieringsbehoeften van de VN te bespreken 2e decennium van actie voor verkeersveiligheid en hoe de overheid en NGO's ervoor kunnen zorgen dat dit een decennium van resultaten en resultaten wordt. CEO van iRAP, Rob McInerney, deelde zijn gedachten over hoe organisaties als iRAP en de Global Alliance for Road Safety NGO-leden de passie en het doel voor verkeersveiligheidsactie bieden; de push en de op bewijs gebaseerde producten om de business case voor investeringen te ondersteunen en hoe ze langdurige partnerschappen nodig hebben om het levensreddende potentieel van hun werk te maximaliseren. Bekijk onderstaande video en Klik hier om het volledige transcript te lezen.

Bijeengeroepen door de Voorzitter van de Algemene Vergadering van de VNAbdulla Shahid, legt het evenement de basis voor de bijeenkomst op hoog niveau over verkeersveiligheid, gepland voor New York op 30 juni en 1 juli 2022. Het evenement erkent het onaanvaardbare aantal doden en gewonden op de wegen in de wereld en zal een ongeëvenaarde mondiale impact teweegbrengen. politieke aandacht voor verkeerstrauma met als thema 'De horizon voor verkeersveiligheid in 2030: zorgen voor een decennium van actie en resultaat'. De bijeenkomst op hoog niveau heeft tot doel politieke toezeggingen veilig te stellen die ervoor zullen zorgen dat de SDG-doelstelling van de Verenigde Naties voor 2030, namelijk het halveren van verkeersdoden en -gewonden in 2030, wordt gehaald.

Doelstellingen voor 3-sterren of betere wegen voor alle weggebruikers zijn nu verankerd in de Mondiaal plan voor het decennium van actie 2021-2030 dat is ontwikkeld door de Regionale Commissies van de VN En WHO en uitgebracht in oktober. Het behalen van deze doelstellingen zal naar schatting 450.000 levens per jaar redden en meer dan 100 miljoen doden en gewonden gedurende de levensduur van de behandelingen. Het mobiliseren van publieke en private resultaatgebaseerde financiering om dit win-winresultaat te bereiken is nu een prioriteit van het werk van iRAP-partners over de hele wereld.

Het ondersteunende evenement bood de gelegenheid om strategieën te identificeren voor het veiligstellen van duurzame financieringsbronnen op korte en lange termijn voor de implementatie van het Tweede Decennium van Actie en de belangrijkste veilige systeemacties die in het Mondiale Plan worden aanbevolen, en om de rollen en bijdragen van deze organisaties te bespreken. diverse belanghebbenden bij de uitvoering van het Mondiale Plan. De uitkomsten van deze beraadslagingen zullen worden gedeeld en meegenomen naar de bijeenkomst op hoog niveau over verkeersveiligheid in 2022.

Hoogtepunten van het evenement


 

Abdulla Shahid, voorzitter van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, opende de bijeenkomst en benadrukte het belang van het Mondiale Plan, maar waarschuwde dat 'het, tenzij het ten uitvoer wordt gelegd, niets meer is dan een actieplan.'

Bekijk onderstaande video – vanaf 23.20 minuten

Video waarin de grootte van het probleem wereldwijd, een boodschap van hoop en verandering. De wereld moet deze onnodige en tragische last voor gezinnen, gemeenschappen en economieën aanpakken.

Bekijk onderstaande video vanaf 29.56 minuten

Andere hoogtepunten zijn onder meer:

  • Jean Todt, speciaal VN-gezant voor verkeersveiligheid, spreekt om 43.00 minuten.
  • Zoleka Mandela, Global Ambassador voor de FIA Foundation Child Health Initiative, spreekt om 1:12:45 minuten.
  • Twee panelsessies (beginnend om 1:17;:30 minuten):
    • Internationale financiering.
    • Rol van de particuliere sector, het maatschappelijk middenveld, de academische wereld en de jeugd.

Bekijk hieronder de volledige opname.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!