Selecteer een pagina

Afbeelding tegoed: Visie nul voor de jeugd

Onze felicitaties aan de burgemeester van Bogotá, Colombia, Claudia López, voor het ontvangen van de 2021 International Vision Zero for Youth Leadership Award.

De burgemeester van Bogotá, Colombia, Claudia López, heeft specifieke doelen gesteld om het totale aantal sterfgevallen en het aantal dodelijke slachtoffers onder jongeren (tieners en jonge volwassenen tussen 14 en 28 jaar oud) in de stad tegen 20% terug te dringen. Beide doelen moeten in de vier jaar van het huidige kabinet (van 2020 tot 2024) worden bereikt.

We zijn blij dat we lokale partners hebben ondersteund via de Bloomberg Philanthropies Initiative for Global Road Safety (BIGRS), in hun bekroonde inspanningen om de veiligheid van fietsers en schoolzones in de stad te verbeteren.

Als onderdeel van het BIGRS-project, iRAP-beoordelingen van 936 km in verschillende scenario's, waaronder:

  • Infrastructuuromstandigheden bij snelheden tijdens de nacht.
  • Infrastructuuromstandigheden bij snelheden – gelijk aan of hoger dan de snelheidslimieten (60 km/u)
  • Infrastructuuromstandigheden bij snelheden – 50 km/u.
  • Overzicht van veranderingen aan de slagboom op de hoofdweg Av Circunvalar (14 km lang).

Deze scenario's hielpen bij het ontwikkelen van het argument om de snelheid in het stadsgebied te verlagen. iRAP heeft ook 75 mensen van het Secretariaat van Mobiliteit (SoM) getraind om hun capaciteit op te bouwen om iRAP-beoordelingen uit te voeren.

Veiligere reizen van en naar scholen voor kinderen creëren – met behulp van de Sterrenwaardering voor scholen hulpmiddel

In 2018 lanceerde het Bogota Mobility Secretariat, als onderdeel van de Vision Zero-aanpak van de stad, zijn 2.000ste veilige schoolzone. Gezien de resultaten van de risico-evaluatie en de lokale omstandigheden werden gevaarlijke locaties geprioriteerd, en als onderdeel van de Bloomberg-initiatief voor mondiale verkeersveiligheid (BIGRS), in samenwerking met de Mondiale verkeersveiligheidsfaciliteit van de Wereldbank En NACTO-GDCIis het Mobiliteitssecretariaat een proefproject gestart om tegenmaatregelen met tijdelijke materialen te testen om de impact ervan te verifiëren.

Er werden kegels en planten geïntroduceerd om veilige oversteekplaatsen voor voetgangers naar de school te creëren, kwetsbare gebruikers te beschermen en gemotoriseerde voertuigen te dwingen met een veilige snelheid te rijden. Na het aanpassen van gedetailleerde ontwerpen en een ontmoeting met de gemeenschap om indrukken en resultaten te bespreken, werd een permanente oplossing geïmplementeerd die leidde tot verbeteringen van 2- en 3-sterren naar 4- en 5-sterrenveiligheid.

Lees de casestudy met sterrenwaardering voor scholen in Bogota, Colombia hier

Wij feliciteren Bogota en de SoM met hun prioriteitstelling voor kwetsbare weggebruikers, waardoor de gemeenschap veiliger kan wandelen en fietsen.

#StreetsforLife

Lees hier meer over de Award  https://www.visionzeroforyouth.org/stories/bogota-colombia/

Lees hier meer over de bijdrage van iRAP aan het project:

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!