Selecteer een pagina

Het Thaise Ministerie van Landelijke Wegen (DRR) is voor het tweede jaar op rij bekroond met de International Road Federation (IRF) Global Achievement Award in de categorie Veiligheid voor zijn geïntegreerde verkeersveiligheidsbeheersysteem.

Het door iRAP goedgekeurde Road Safety Audit System (RSAS) van DRR heeft de risicoscores voor landelijke wegsegmenten van het 47.303 kilometer lange wegennet geanalyseerd op basis van de iRAP Star Rating-methodologie.

Binnen twee jaar heeft het project het volgende bereikt:

  • Er zijn 1.309 risicoplekken onderzocht en behandeld
  • Het aantal crashes is met de 71% verminderd van 1.309 naar 1.021 crashes
  • Het aantal dodelijke slachtoffers is met 75% afgenomen van 52 naar 13 dodelijke slachtoffers
  • Er is een geschatte baten-kostenverhouding van 3,9 bereikt met een geschatte kosten voor verbeteringen van $3,0 miljoen en voordelen uit levens gered door de verbeteringen van $11,8 miljoen – een voordeel dat gelijk is aan bijna vier keer de verbeteringsinvestering.

Het uitzonderlijke “Integrated Road Safety Management System Development Project” van DRR wordt uitgevoerd in samenwerking met nationale onderzoeksinstituten en internationale consultants (VicRoads en Safe Systems Solution, Australië).

Het project was gericht op de ontwikkeling van een alomvattend verkeersveiligheidsbeheersysteem dat veiligheidsproblemen binnen het bestaande wegennet kan identificeren, de veiligheidstekortkomingen op een specifieke locatie kan diagnosticeren en mogelijke tegenmaatregelen kan aanbevelen voor het effectief verbeteren van wegsegmenten met een hoog risico, en om de capaciteit te vergroten. -het opbouwen van inspanningen in alle verkeersveiligheidsgemeenschappen.

Binnen dit kader heeft DRR zowel proactieve als reactieve benaderingen gevolgd om de verkeersveiligheid te verbeteren door middel van het geïntegreerde verkeersveiligheidsbeheersysteem.

Het baanbrekende beslissingsinstrument kent drie basismodules:

  1. Het identificeert locaties met een hoog risico op basis van de historische ongevalsfrequentie gerapporteerd door het Accident Report Management System (DRR-ARMS) en risicoscores op basis van de iRAP Star Rating-methodologie.
  2. Het biedt datasets voor het beheer van wegenbeheer en straatbeelden waarmee verkeersveiligheidsexperts een desktopoefening kunnen uitvoeren en tekortkomingen op het gebied van de verkeersveiligheid kunnen vaststellen voorafgaand aan een onderzoek ter plaatse.
  3. Het beveelt mogelijke korte- en langetermijnbehandelingen aan en stelt besluitvormers in staat een redelijke reeks tegenmaatregelen op maat te maken.

Sinds 2018 wordt het systeem systematisch geïmplementeerd. Crashlocaties en locaties met een hoog risico zijn geïdentificeerd, gediagnosticeerd en de bijbehorende aanbevelingen zijn gedaan via technieken voor verkeersveiligheidsaudits en verkeersongevallenonderzoek.

Met dit succes streeft DRR de komende vijf jaar naar een verdere vermindering van het aantal verkeersdoden met 30%.

DRR is verantwoordelijk voor 10% van het wegennet in het hele land. De visie is om de technische veiligheidsstandaard van het landelijke wegennet te verbeteren om Vision Zero te bereiken.

De Thaise minister van Transport Saksayam Chidchob zei over de onderscheiding: “Technologische innovatie is essentieel bij het overwinnen van verkeersveiligheidsproblemen met beperkte middelen en ontoereikende oplossingen. Er wordt aangenomen dat dicht bij Vision Zero mogelijk is, maar dit zal een duidelijke verandering in de verkeersveiligheidsfilosofie en technologische vooruitgang vereisen.”

Het verkeersveiligheidsauditsysteem van DRR wordt ondersteund onder de iRAP Innovatiekader.

IRF's Global Road Achievement Awards (GRAA) erkennen innovatieve wegenprojecten en voorbeeldige mensen die de wegenindustrie in de voorhoede van de wereldwijde sociale en economische ontwikkeling plaatsen. Bekijk de winnaarslijst van 2021 hier en het Awardprogrammaboekje met samenvattingen van de winnaars hier.

Naast 48.000 km aan RSAS-beoordelingen, ThaiRAPHet lokale wegenevaluatieprogramma voor Thailand heeft een sterscore van 1.350 km, heeft 1.035 lokale ingenieurs opgeleid en heeft ruim 1,5 miljoen dollar aan investeringen in veiliger wegeninfrastructuur op het platteland beïnvloed.

De nieuwe Globaal Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid werd vorige maand in het Thaise parlement geprofileerd en het land heeft een beleid dat vereist dat alle nieuwe wegen worden aangelegd volgens een standaard van drie sterren of beter. aangekondigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken in augustus 2019.

ThaiRAP wordt geleid door Chulalongkorn Universiteit, een iRAP Centrum van uitmuntendheid.

Voor informatie over ThaiRAP kunt u contact opnemen met professor Kasem Choocharukul, hoogleraar van de Chula Faculteit Ingenieurswetenschappen via e-mail kasem.choo@chula.ac.th

Bron afbeeldingen: IRF en Chulalongkorn Universiteit

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!