Selecteer een pagina

iRAP heeft zijn Plan voor het tweede decennium van actie voor de verkeersveiligheid om meer dan 2.000.000 mensen te redden van dood of letsel, meer dan 200.000 km wegen veiliger te maken en $200 miljard dollar aan investeringen in wegeninfrastructuur te beïnvloeden om levens te redden in de komende tien jaar.

Met het thema “Partnerships for 2030 Impact” zullen de partnerschappen van de liefdadigheidsinstelling op lokaal, nationaal en mondiaal niveau gericht zijn op het bereiken van de VN Global Targets 3 en 4, om ervoor te zorgen dat alle nieuwe wegen worden aangelegd volgens een 3-sterren of betere standaard voor alle weggebruikers (doelstelling 3), en ruim 75% van het vervoer vindt plaats op het equivalent van 3-sterren- of betere wegen voor alle weggebruikers in 2030 (doelstelling 4).

Het plan van iRAP is afgestemd op de Globaal Plan voor het Decennium van Actie vorige week gelanceerd, waarvan het bereiken van reizen van drie sterren of beter een van de vijf belangrijkste actiegebieden is.

Met de donorsteun van de Stichting FIAzal iRAP samenwerken met partners over de hele wereld om ervoor te zorgen dat nieuwe wegen veilig zijn en bestaande wegen met een hoog risico worden gefinancierd en verbeterd op een schaal die er toe doet. Samen zullen we zorgen voor veilige reizen voor alle weggebruikers, in lijn met belangrijke mondiale agenda’s gericht op verkeersveiligheid, de gezondheid van kinderen, klimaat, transport, gender en stedelijke mobiliteit.

Het volgende decennium zal zich strategisch richten op de mondiale aanpak en instrumenten van iRAP om partnerschappen te bereiken voor impact in 2030 in belangrijke prioritaire initiatieven om schaalgrootte te bereiken en het aantal geredde levens te maximaliseren.

 

IRAP'S WERELDWIJDE AANPAK EN HULPMIDDELEN

PRIORITAIRE PARTNERSCHAPPEN OM SCHAAL TE LEVEREN

Samen werken voor:

PRIORITAIRE PARTNERSCHAPPEN OM WEGEN TE UPGRADEN EN GEREDDE LEVENS TE MAXIMALISEREN

Samen werken voor:
 

iRAP CEO Rob McInerney zei: “Onze visie is een wereld zonder risicovolle wegen. Door samen te werken met onze partners kunnen we de Sustainable Development Goals bereiken en het aantal verkeersdoden tegen 2030 halveren.”

Tijdens de Lancering van het Mondiale Plan voor het Decennium van Actie Tijdens de op 28 oktober gehouden bijeenkomst profileerde dr. Nhan Tran, coördinator van onbedoeld letsel bij de Wereldgezondheidsorganisatie, veilige wegeninfrastructuur als een van de vijf actiegebieden, waarbij hij het belang benadrukte van normen en ontwerpen om driesterrenwegen te garanderen die veilig zijn voor alle weggebruikers.

Lord George Robertson, voorzitter van de FIA Foundation, zei dat hij trots was op de initiatieven die de FIA Foundation heeft ondersteund, zoals iRAP, Global NCAP en onze partnerschappen voor veilige scholen.

“Nu we aan het Tweede Decennium van Actie beginnen, moeten alle regeringen echte toezeggingen doen om te zorgen voor minimale driesterrenveiligheidsontwerpnormen voor alle snelwegen, om Streets for Life en leefbare steden met lage snelheid te ondersteunen en om ervoor te zorgen dat elk kind een veilige en gezonde reis naar school”, zei Lord Robertson.

“iRAP staat klaar om partners en regeringen te ondersteunen bij het benutten van het Mondiale Plan om nationale en lokale actieplannen te ontwikkelen en uit te voeren om het aantal verkeersdoden en -gewonden in de wereld tegen 2030 te halveren”, aldus de heer McInerney.

“Het 2e decennium van actieplan van iRAP zal zorgen voor veiligere reizen voor alle weggebruikers, voortbouwend op een fundament van goed bestuur, gedeeld succes en een vijfsterrenteam met geweldige partnerschappen, programmaondersteuning, tools en projecten voor het wederzijdse voordeel van iedereen,” hij gezegd.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!