Selecteer een pagina

LONDEN – Felicitaties aan alle winnaars van 2021 van de Prince Michael International Road Safety Awards, inclusief EuroRAP partners Fonds voor Veiligere Wegen Britse en AusRAP-partners Nationaal Partnerschapsprogramma Verkeersveiligheid Australië.

De Prince Michael International Road Safety Awards belonen uitmuntende prestaties en innovatie wereldwijd. Elk jaar krijgen de meest opvallende voorbeelden van internationale verkeersveiligheidsinitiatieven via het programma publieke erkenning.

SAFER ROADS FUND, VK
Award voor veiligere wegen, 2021
https://www.roadsafetyawards.com/saferroadsfund

De Stichting Verkeersveiligheid financieel ondersteund door de RAC Foundation en het Department for Transport, ontwikkelde en leverde aanzienlijke verbeteringen aan de infrastructuur via het Safe Roads Fund-programma, dat aanvankelijk gericht was op het behandelen van de 50 lokale A-wegvakken* met het hoogste risico in Engeland met corrigerende technische interventies op het gebied van de verkeersveiligheid.

Samen moeten de programma's van het Safer Roads Fund de komende twintig jaar ongeveer 1.450 dodelijke en ernstige verwondingen voorkomen.

De waarde van preventie voor de regelingen bedraagt £550 miljoen, vergeleken met de totale levenskosten van behandelingen van £125 miljoen. De baten-kostenverhouding voor deze wegenportefeuille wordt geschat op 4,4, wat betekent dat voor elke geïnvesteerde £ 4,40 wordt geretourneerd in termen van maatschappelijk voordeel. Dit laat zien hoe verkeersveiligheidsinterventies gunstig kunnen concurreren met andere grote transportprojecten.

NATIONAAL PARTNERSCHAPSPROGRAMMA VOOR VERKEERSVEILIGHEID, AUSTRALIË
Verkeersveiligheid op het werk2021
https://www.nrspp.org.au/

Het Nationaal Partnerschapsprogramma Verkeersveiligheid (NRSPP), uitgevoerd in samenwerking met het Monash University Accident Research Center (MUARC), is een door de industrie geleid, door de overheid gefinancierd programma dat organisaties helpt verkeerstrauma op de werkplek onder hun personeel en de bredere gemeenschap te verminderen.

Het programma heeft in samenwerking met zijn diverse partnerschapsbasis meer dan 400 op bewijs gebaseerde bronnen ontwikkeld, die via de website kosteloos wereldwijd beschikbaar worden gesteld. Uit een recent onderzoek onder de 275 partners bleek dat 27% van de respondenten verbeteringen in de verkeersveiligheid op de werkplek meldde, terwijl 50% een verbeterde veiligheidscultuur rapporteerde.

Het NRSPP werd aanvankelijk gelanceerd door ZKH Prins Michael van Kent op 5 mei 2014 in Melbourne als onderdeel van het Decade of Action Policy and Donor Forum.

In zijn brief aan de onafhankelijke voorzitter van de NRSPP herinnerde Professor Barry Watson, ZKH Prins Michael van Kent aan de lancering en merkte op dat hij verheugd was dat hij de NRSPP zijn onderscheiding kon overhandigen als erkenning voor zijn innovatie en uitmuntende prestaties op het gebied van het verbeteren van de verkeersveiligheid op de werkplek.

ZKH Prins Michael van Kent wees op het belang van de NRSPP in haar inspanningen om het veilige gebruik van voertuigen door degenen die voor werkdoeleinden rijden te garanderen en het delen van goede praktijken door het creëren van partnerschappen tussen de industrie, de overheid en de academische sectoren.

Voor alle winnaars van de Prince Michael International Road Safety Award 2021, Klik hier

Voor meer informatie over het Prince Michael International Road Safety Awards Scheme, Klik hier

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!