Selecteer een pagina

Sterrenwaardering voor schoolnieuws uit Europa: Automobielclub Moldavië (ACM) is begonnen met de implementatie van het FIA School Assessment Program, dat gebaseerd is op de 10 stappen die in de FIA School Assessment Toolkit. Assessments rond scholen worden ondersteund door iRAP's Sterrenwaardering voor scholen (SR4S) hulpmiddel.

De ACM is begonnen met verkeersveiligheidsbeoordelingen rond scholen in de Moldavische hoofdstad Chișinău en haar voorsteden. Hun huidige focus is Ștefan cel Mare Lyceum in Chişinău en twee middelbare scholen in het dorp Truşeni: Gheorghe Madannr. 99 En Truşeni. Leraren, leerlingen en hun ouders worden ook betrokken bij de beoordelingen, omdat het doel is om een breder inzicht te krijgen in de belangrijkste verkeersveiligheidsrisico's waarmee leerlingen worden geconfronteerd op weg naar school en terug naar huis.

De activiteiten worden uitgevoerd binnen het programma ‘Werken aan beleidsverandering voor veilige schoolzones’, gefinancierd door de FIA Foundation Oostelijke Alliantie voor veilig en duurzaam transport (EASST), dat ook lid is van EuroRAP. De ACM is een van de tien ontvangers van de 2021 School Assessment Program-subsidies, ondersteund door de FIA Foundation. Er zal bijna 250.000 euro worden verstrekt aan tien autoclubs over de hele wereld ter ondersteuning van activiteiten ter bescherming van kinderen en jongeren, vooral op weg naar school. Het FIA School Assessment Program wordt geleverd met de steun van Sterbeoordelingen voor scholen (SR4S), ontwikkeld door iRAP. SR4S is een op bewijsmateriaal gebaseerd hulpmiddel voor het meten, beheren en communiceren van de risico's waaraan kinderen worden blootgesteld tijdens hun dagelijkse reis naar school. Het ondersteunt snelle interventies die levens redden en ernstig letsel vanaf de eerste dag voorkomen.

Rafaela Machado, Star Rating for Schools Global Coordinator, zei: “iRAP is verheugd om te zien dat de autoclubs 5-sterren schoolreizen in Europa aanbieden. ACM krijgt de kans om levensreddende infrastructuur te implementeren voor kinderen die naar school lopen in Moldavië.”

Automobielclub Moldavië gebied EuroRAP lid – origineel artikel gepost op eurorap.org/automobile-club-moldova-is-assessing-the-safety-of-school-roads/

Fotocredit: Automobile Club Moldavië

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!