Selecteer een pagina
iRAP was er trots op vorige week deel te nemen aan de Tweede UN Global Sustainable Transport Conference met UN Road Safety Collaboration (UNRSC) leden, de International Road Federation (IRF) en iRAP organiseert een side-evenement en Rob McInerney, CEO van iRAP, presenteert samen met Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie en Jean Todt, speciaal VN-gezant voor verkeersveiligheid tijdens thematische sessie 6 in de hoofdconferentie.

De Conferentie trok zeven staatshoofden, 50 ministers en meer dan 500 persoonlijk en duizenden meer virtueel uit 171 landen van de wereld.

De Tweede VN-conferentie over mondiaal duurzaam transport liep van 14 tot 16 oktober in Beijing, China en online. De conferentie bood de gelegenheid om de aandacht te vestigen op de kansen, uitdagingen en oplossingen voor het realiseren van duurzaam transport wereldwijd. Het was een vervolg op de eerste Global Sustainable Transport Conference, gehouden in 2016 in Ashgabat, Turkmenistan, en had tot doel een weg voorwaarts te geven voor duurzaam transport om de doelstellingen van de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling en de Overeenkomst van Parijs over klimaatverandering te helpen verwezenlijken.

Mensen werden uitgenodigd om online naar de procedure te luisteren en links naar opnames en presentatie- en samenvattingsmateriaal zijn hieronder opgenomen:


DONDERDAG 14 OKTOBER

Openingsceremonie van de VN-conferentie over duurzaam transport, 14:00-14:30 CEST


VRIJDAG 15 OKTOBER

IRF-, iRAP- en UNRSC-side-evenement: “Het aantal verkeersdoden en -gewonden tegen 2030 halveren – Het VN-decennium van actie voor verkeersveiligheid 2021-2030, 16:15-17:30 CEST

Heb je het gemist? Bekijk nu de opname:

Klik hier om de samenvatting van het evenement te downloaden
Klik hier om de toespraaknotities van Rob McInerney, CEO van iRAP, te bekijken

Het VN-decennium van actie voor verkeersveiligheid 2021-2030 is uitgeroepen door VN-resolutie A/RES/74/299 met als doel het aantal doden en gewonden in het wegverkeer tegen 2030 met ten minste 50% te verminderen. Met de lancering van de VN-decennium van actie voor het verkeersveiligheidsplan Dit nevenevenement van de UNRSC, dat nu officieel gepland is op 28 oktober 2021, – gecoördineerd door de IRF en iRAP – heeft bijgedragen aan het creëren van momentum voor de lancering en heeft belangrijke achtergrondinformatie en focus geboden op de rol van minder verkeerstrauma bij het ondersteunen van duurzaam transport en duurzame ontwikkeling. Het evenement was opgebouwd rond de twaalf mondiale prestatiedoelstellingen voor verkeersveiligheid, in lijn met thematische sessie 5 over beleid voor duurzaam transport. Een specifieke focus op de financiering van veilig en duurzaam transport werd ook opgenomen als een belangrijke factor voor actie ter ondersteuning van de twaalf doelstellingen.


ZATERDAG 16 OKTOBER

Thematische sessie 6 over “Duurzaam transport en duurzame steden”, 13:00-14:00 CET

CEO van iRAP Rob McInerney sloot zich aan bij panelleden, waaronder de speciale VN-gezant voor verkeersveiligheid Jean Todt en Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie, evenals vertegenwoordigers van het United Nations Human Settlement Programme, The Barefoot Facilitator South Africa, European Cyclists' Federation , Internationale Vereniging voor Openbaar Vervoer, Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties, het Chinese Ministerie van Transport en het Ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijk-Landelijke Ontwikkeling, en het Beijing Transport Institute.

Rob's toespraak nam vooraanstaande gasten mee op reis – een reis met één ster.
Een jong kind kijkt naar links en kijkt naar rechts. Overal het harde geluid van snelle auto's, vrachtwagens en motorfietsen. Ze ziet een gat en rent zo snel als ze kan, met de schooltas in de hand, naar de andere kant van de vierbaansweg. Helaas is dit voor veel kinderen elke dag de reis naar school. Helaas is dit voor veel volwassenen elke dag de reis naar hun werk.
Bekijk hier de toespraak van Rob

Bekijk de opname van Rob's toespraak (om 15:45 uur)

iRAP was er trots op deel uit te maken van de 2e UN Global Sustainable Transport Conference.
 

Kijkend naar de toekomst ondersteunt iRAP zijn mondiale partners – overheden, ontwikkelingsbanken, mobiliteitsclubs, industrie, onderzoeksinstellingen en NGO’s op het gebied van verkeersveiligheid – om VN-doelstellingen 3 en 4 waaronder het waarborgen dat alle nieuwe wegen worden aangelegd volgens een standaard van drie sterren of beter voor alle weggebruikers (doelstelling 3), en dat in 2030 voor alle weggebruikers ruim 75% wordt gereisd op het equivalent van wegen met drie sterren of beter (doelstelling 3). 4).

Als we tegen 2030 >75 procent van de reizen via wegen met drie sterren of betere wegen realiseren, kunnen naar schatting jaarlijks 450.000 levens worden gered en zullen er 100 miljoen doden en ernstig gewonden vallen gedurende de twintigjarige levensduur van de behandelingen.

iRAP heeft de Consultatieve Status gekregen van de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties (ECOSOC), de hoogste status die de Verenigde Naties toekent aan niet-gouvernementele organisaties (NGO's), waardoor zij kunnen deelnemen aan het werk van de Verenigde Naties.

Er werd een speciaal Interagency Report “Duurzaam transport, duurzame ontwikkeling” opgesteld als achtergronddocument en samen met de conferentie uitgebracht. Het kan worden gedownload hier.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!