Selecteer een pagina

iRAP feliciteert Said Dahdah, die is benoemd tot het nieuwe hoofd van de Global Road Safety Facility (GRSF) en Global Lead for Road Safety bij de Wereldbank.

Erkend als een internationale expert op het gebied van verkeersveiligheid, brengt Said meer dan 15 jaar ontwikkelingservaring met zich mee, waaronder beleidsdialoog, programmaontwikkeling en portfoliobeheer in de transportsector.

Said speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de initiële sterrenwaardering, de schatting van het aantal dodelijke slachtoffers en de ontwikkeling van de financiële modellen voor het Safer Road Investment Plan van iRAP in 2006, die zich concentreerden op de behoeften van de arme bevolkingsgroepen. Dat werk is nu gebruikt om ruim 1.000.000 km aan beoordeelde wegen in 100 landen te begeleiden. Said was ook een auteur van de Ware kosten van verkeersongevallen (met Kate McMahon), die een eenvoudige methode creëerde voor het schatten van de kosten van een dodelijk ongeval en ernstig letsel, die wereldwijd wordt gebruikt om de voordelen van minder verkeerstrauma te helpen waarderen.

In deze rol zal hij leiding geven aan de inspanningen van de Bank om de investeringen in verkeersveiligheid op te schalen, goede praktijken in de activiteiten van de Bank te operationaliseren, evenals de levering van innovatieve verkeersveiligheidsoplossingen door middel van gesubsidieerd onderzoek, technische bijstand en kennisuitwisseling die informatie op landniveau zal informeren. verplichtingen.

Rob McInerney, CEO van iRAP, zei: “Said's uitgebreide ervaring, expertise en passie op het gebied van verkeersveiligheid en operaties van de Wereldbank betekenen dat hij zeer goed geplaatst is om landen te helpen diepgaande en duurzame bezuinigingen door te voeren op verkeerstrauma's door middel van op resultaten gebaseerde financieringspartnerschappen en technische assistentie.

“We kijken ernaar uit om te blijven samenwerken met Said en de GRSF en de teams van de Wereldbank en klantlanden om de Global Road Safety Performance Targets te bereiken en het doel van een reductie van 50% in verkeersdoden en -gewonden werkelijkheid te maken gedurende het tweede decennium van actie. voor de verkeersveiligheid.”

De recente prestaties van Said op het gebied van de verkeersveiligheid omvatten de formulering van de verkeersveiligheidseisen voor door de bank gefinancierde transportprojecten (aangenomen door het managementteam in juni 2020); de ontwikkeling van de Tool voor screening en beoordeling van verkeersveiligheid (RSSAT) dat wordt nu verplicht gebruikt voor alle transportprojecten; de implementatie van het International Road Assessment Program in verschillende projecten van de Wereldbank; de ontwikkeling van de Verkeersveiligheidsnota over goede praktijken voor ESS4; voorzitter van de Road Safety Working Group van het South East Europe Transport Observatory; en zijn essentiële verkeersveiligheidsbetrokkenheid bij verschillende Zuid-Aziatische landen.

Lees hier de volledige aankondiging van GRSF

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!