Selecteer een pagina

iRAP's Global Program Director Greg Smith en ThaiRAP Lead Kasem Choocharukul werden live geïnterviewd als onderdeel van de WHO Koninklijke Thaise regering landensamenwerkingsstrategie op het gebied van verkeersveiligheid.

Volgens het Third Global Status Report on Road Safety heeft Thailand het op een na hoogste aantal verkeersdoden ter wereld. Kwetsbare weggebruikers, waaronder motorrijders, voetgangers en fietsers, vertegenwoordigen 83% van de dodelijke slachtoffers. Hoewel Thailand het Decade of Action for Road Safety heeft ondertekend en een nationaal plan heeft opgesteld, heeft het land een minimale daling van het aantal verkeersdoden gezien, van 38,1 per 100.000 inwoners in het Second Global Status Report on Road Safety (2013) naar 36,2 in het Derde rapport (2015).

De Wereldgezondheidsorganisatie zal een bijdrage leveren en waarde toevoegen aan de Strategie door:

  • Samenwerken met het National Road Safety Directing Centre om zijn capaciteit als nationaal coördinerend orgaan voor verkeersveiligheid te versterken, naast het katalyseren van synergie tussen belangrijke niet-gouvernementele verkeersveiligheidsactoren om aanvullende inspanningen te vergemakkelijken
  • Ondersteuning van het Bureau of Noncommunicable Diseases om het nationale geïntegreerde datasysteem dat in de fase van de CCS is ontwikkeld te verbeteren, door de handleidingen voor data-integratie te verbeteren en relevant personeel op te leiden dat verantwoordelijk is voor de rapportage van verkeersgegevens, om de implementatie ervan op zowel nationaal als provinciaal niveau te garanderen
  • Voortbouwend op de vooruitgang die is geboekt door de steun van het Bloomberg Initiative for Global Road Safety, zal de WHO de verbetering van de verkeersveiligheidswetgeving blijven ondersteunen via de Working Group to Review Road Safety Legislation en het Legal Development Programme, dat zal worden aangevuld door de Journalism Fellowship Programmaonderdeel.

Bekijk de video en gerelateerde links op https://www.who.int/thailand/activities/ccs-roadsafety.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!