Selecteer een pagina

Vandaag werd een nationale rondetafelconferentie over verkeersveiligheid georganiseerd door de Ministerie van Toerisme en Sport van de Republiek Oezbekistan en de Nationale Automobielclub van Oezbekistan (NACU) heeft 50 nationale en internationale belanghebbenden samengebracht die zich richten op strategisch beleid en initiatieven om levens te redden.

De Mondiale kennisverbetering door kennisuitbreiding en proactieve acties in de rondetafelconferentie van Oezbekistan werd voorgezeten door de heer Abduhakimov, vice-premier van de Republiek Oezbekistan en presenteerde presentaties van deskundigen door de speciale VN-gezant voor verkeersveiligheid Jean Todt, iRAP, NACU, het Kazachse Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut voor Verkeersveiligheid, het Asia Pacific Road Safety Observatory, de Eastern Alliance for Veilig en Duurzaam Transport (EASST), Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Ministeries van Transport en Binnenlandse Zaken en de gemeente Tasjkent.

Tot de onderzochte onderwerpen behoorden onder meer de huidige stand van zaken op het gebied van de verkeersveiligheid en de voortgang bij het behalen van de Global Sustainable Development Goals (SDG) voor 2030 in Oezbekistan, de strategische beleidsbehoeften om SDG 3.6 te verwezenlijken om het aantal verkeersdoden en -gewonden te halveren, de naleving van de wetgeving en de mogelijkheden voor projecten, ongevallen datamonitoring, capaciteitsopbouw en gebruik van onderzoek, middelen en ondersteuning van internationale partners.

Bij het openen van de ronde tafel zei de heer Abduhhakimov: “Dit is een mijlpaalbijeenkomst voor het garanderen van duurzame mobiliteit en de veiligheid van de lokale bevolking en toeristische bezoekers aan Oezbekistan. Verbetering van de verkeersveiligheid is een prioriteit van de regering en het staatshoofd van Oezbekistan.”

Greg Smith, Strategisch Programmadirecteur van iRAP, presenteerde over internationale ervaringen, de iRAP-methodologie, protocollen en training ter ondersteuning van nationale RAP-programma's en suggesties voor samenwerking om de verkeersveiligheid in het land te bevorderen.

Arystan Massanov, directeur-generaal van het Kazachse Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut voor Verkeersveiligheid deelde zijn ervaringen met de implementatie van iRAP in het naburige Kazachstan, waar meer dan 5000 km aan wegen een sterrenwaardering hebben gekregen, samen met EuroRAP-leden en steun van de Wereldbank.

iRAP kijkt ernaar uit om Oezbekistan te ondersteunen bij het verbeteren van de veiligheid van zijn wegeninfrastructuur door middel van een lokaal wegenbeoordelingsprogramma en bij het bereiken van de VN-wereldwijde verkeersveiligheidsdoelen 3 en 4, inclusief het garanderen dat alle nieuwe wegen worden aangelegd volgens een 3-sterren of betere standaard voor iedereen. weggebruikers (Doelstelling 3), en ruim 75% van het verkeer vindt plaats op het equivalent van 3-sterren of betere wegen voor alle weggebruikers in 2030 (Doelstelling 4).

Volgens iRAP Vaccins voor wegen Big Data-toolJaarlijks sterven ruim 3.600 mensen op de wegen in Oezbekistan (WHO, 2015) en het behalen van VN-doel 3 voor >75% van reizen op wegen met drie sterren of beter voor alle weggebruikers tegen 2030 zou naar schatting jaarlijks 1.200 levens kunnen redden.

Bron afbeeldingen: Roundtable Livestream en iRAP

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!