Selecteer een pagina

Om de verkeersveiligheid in heel Afrika te helpen verbeteren, en met de steun van de FIA Foundation, kondigt iRAP met trots de succesvolle ontvangers aan van de subsidies om 60 verkeersveiligheidsprofessionals uit lage- en lagere middeninkomenslanden te ondersteunen bij het opbouwen van hun vermogen om de iRAP te gebruiken methodologie.

We zijn ongelooflijk trots om aan te kondigen dat we 60 succesvolle ontvangers hebben gekozen uit een totaal van 202 ontvangen aanmeldingen. We ontvingen aanvragen uit 24 landen in heel Afrika, met de succesvolle ontvangers uit Ethiopië, Tanzania, Zambia, Angola, Oeganda, Nigeria, Kenia, Kameroen, Eswantini, Rwanda, Tunesië, Ghana en Senegal.

De aanvragers waren afkomstig van NGO's op het gebied van verkeersveiligheid, universiteiten en overheidsinstanties van zowel nationaal als lokaal niveau, en vertegenwoordigden een gevarieerd ervaringsniveau – van recent afgestudeerde ingenieurs tot ervaren ingenieurs en hoogleraren op academisch niveau.

Enkele van de door de succesvolle ontvangers genomineerde hoogtepunten over hoe zij van plan zijn hun kennis te gebruiken, zijn onder meer:

  • Red levens door verandering in de sector van verkeersveiligheidsingenieurs.
  • Pleit ervoor om de iRAP-methodologie op te nemen in het nationale plan.
  • iRAP-methodologie onderwijzen aan hun ingenieursstudenten.
  • Verbeter de gegevensverzameling en wegbeoordelingen.
  • Pleit voor het verbeteren van wegen zodat ze voldoen aan een standaard van drie sterren of beter.
  • Verbeter het ontwerp van wegen die zij beoordelen.
  • Identificeer probleemgebieden en verbeter de verkeersveiligheid.
  • Capaciteit opbouwen van andere belanghebbenden.
  • Controleer en beoordeel hun wegontwerpen met ViDA- en SR4D-tools.
Wij willen alle 202 aanvragers bedanken voor hun interesse. Het aantal ontvangen aanmeldingen toont aan dat er meer mensen in de verkeersveiligheidsgemeenschap klaar en bereid zijn om aan verkeersveiligheidsbeoordelingen te werken en we kijken ernaar uit om hun groei in onze #RAP-gemeenschap te ondersteunen. Wij zijn zeer dankbaar voor de buitengewone steun van de Stichting FIA om deze kansen mogelijk te maken. Wij willen ook graag bedanken JOUW – Jeugd voor Verkeersveiligheid en de Mondiale Alliantie van NGO's voor Verkeersveiligheid voor hun steun bij het promoten van deze subsidies aan hun gemeenschappen.
Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!