Selecteer een pagina

De slotconferentie van het EuroRAP RADAR-project zal op 23 september online worden gehouden en de resultaten zullen delen van risicobeoordelingen en activiteiten om de veiligheid van de wegeninfrastructuur in twaalf Donaulanden te verbeteren.

Met als thema ‘Streven naar een veiligere infrastructuur voor alle weggebruikers in het Donaugebied’ zal de conferentie de bevindingen van het project profileren voor de landen Oostenrijk, Bulgarije, Bosnië en Herzegovina, Tsjechië, Hongarije, de Republiek Moldavië, Roemenië, Servië en Slowakije. , Slovenië, Montenegro en Kroatië.

RADAR (Risk Assessment on Danube Area Roads) ging van start in 2018 en is een project van € 2,15 miljoen over een periode van drie jaar om de veiligheid van de wegeninfrastructuur te verbeteren, milieuvriendelijke en veilige transportsystemen te ondersteunen en een evenwichtige toegankelijkheid van stedelijke en landelijke gebieden te bevorderen. Het project heeft de risico's op wegennetwerken geïdentificeerd en plannen opgesteld om de risico's systematisch te verminderen door de infrastructuur en de wegeninrichting te verbeteren. Het heeft ook trainingen verzorgd en transnationale samenwerkingsactiviteiten aangemoedigd om belanghebbenden op het gebied van de verkeersveiligheid in de regio te helpen leren van de beste praktijken.

RADAR wordt geleverd door het in Slovenië gevestigde European Institute of Road Assessment (EIRA) en omvat 10 projectpartners en 11 geassocieerde partners van ministeries en wegenautoriteiten, evenals twee internationale organisaties South East Europe Transport Observatory en de Strategie van de Europese Unie voor de Donauregio (prioritaire 1b – Spoor-weg-luchtmobiliteit). Het wordt medegefinancierd door fondsen van de Europese Unie (EFRO, IPA, ENI).

Registratie is nodig voor de conferentie die in Slovenië en online wordt gehouden. Voor meer informatie en inschrijven, klik hier.

Voor meer informatie over het project, bezoek http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/radar/ 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!