Selecteer een pagina

Origineel artikel en afbeelding – Stichting FIA

Groeiende samenwerking tussen FIA-autoclubs en lange termijn Stichting FIA partner, iRAP, creëert wereldwijd veiligere straten door evaluatie en verbeteringen van de straatinfrastructuur.

Verkeersgewonden zijn de belangrijkste doodsoorzaak voor jongeren in de leeftijd van vijf tot 29 jaar. FIA-autoclubs werken samen met iRAP in lokale partnerschappen om de veiligheid van reizen naar school te begrijpen en te verbeteren. Sterbeoordeling voor scholen (SR4S) is een empirisch onderbouwde tool ontwikkeld door iRAP voor het meten, beheren en communiceren van de risico's waarmee kinderen op weg naar school worden geconfronteerd. Het ondersteunt snelle infrastructuurinterventies die levens redden en ernstig letsel vanaf de eerste dag voorkomen door de infrastructuur zoals voetpaden en kruispunten te verbeteren en tegelijkertijd de verkeerssnelheid te verlagen.

Clubs over de hele wereld omarmen het programma dat wordt ondersteund door de FIA School Assessment Gereedschapskist en Verkeersveiligheid Subsidieprogramma, inbegrepen: Automobielclub van Uruguay (ACU)Touring- en automobielclub de Colombia (ACC)Asociacion Automovilistica De Touring Y Deportes De Panama en Automovil Club de GuatemalaSloveense auto- en motorclub (AMZS); Automobielclub van Moldavië (ACM); Noodhulp 991 BotswanaMobiliteit Club Maroc (MCM); En Filippijnse Nationale Auto Club (AAP). Bovendien heeft de Automobielclub van Chili (ACCHI) heeft aangekondigd dat het SR4S zal gebruiken als een permanent programma als onderdeel van het beleid van de club op het gebied van sociale verantwoordelijkheden.

Een nieuw jaarlijks FIA Foundation-fonds van € 400.000 voor Star Rating for Schools, ingezet als onderdeel van de Child Health Initiative Advocacy Hub, zal FIA-clubs ondersteunen bij het uitbreiden en verdiepen van hun projecten en pleiten voor veilige reizen naar school.

In meer dan 100 landen werkt iRAP samen met een reeks clubs om veranderingen te ondersteunen om wegen veiliger te maken voor zowel bestuurders als kwetsbare weggebruikers.

In Australazië werkt iRAP nauw samen met een aantal clubs: AAA Australië is een belangrijke partner van AusRAP met diepgaande betrokkenheid van de wegbeheerders; De Royal Automobile Club van Queensland (RACQ) ondersteunt veiligheidsmonitoring en belangenbehartiging voor de Bruce Highway, de langste snelwegroute in Australië en a Fietsonderzoek in Brisbane City; Koninklijke Automobielclub van Victoria (RACV) heeft gelobbyd verminderde snelheden op de landelijke wegen; terwijl de Nieuw-Zeelandse Automobiel Vereniging (NZAA) mee gewerkt heeft KiwiRAP partners ter ondersteuning van het in kaart brengen van risico's wegennetwerken van lokale overheden.

In Europa heeft de Automobielclub van Tsjechië (UAMK) werkt samen aan a RADAR-proefproject onderzoek naar de bescherming van kwetsbare weggebruikers (VRU) op wegen in steden, de Koninklijke Nederlandse Toerclub (ANWB) werkt aan een innovatief CycleRAP-project, en de Koninklijke Automobielclub van Catalonië (RACC Spanje) voert de eerste iRAP Star Rating-beoordeling uit van het hoofdwegennet van Andorra en heeft de prestaties van het Spaanse netwerk gevolgd met meer dan 18 jaar risicokartering.

Elders werken clubs samen aan belangenbehartiging op het gebied van de verkeersveiligheid Nepal En Zuid-Afrika, in Ecuador werkt ANETA aan een nieuw partnerschap met iRAP, terwijl de Nationale Automobielclub van Tunesië werkt samen met iRAP om de initiële risico's in kaart te brengen en de ontwikkeling van TunRAP te ondersteunen.

Naast het werk met de mobiliteitsclubs heeft iRAP samengewerkt met FIA Motorsport Safety om de veiligheid op het circuit en daarbuiten te verbeteren, waarbij de successen van het partnerschap onlangs zijn geprofileerd in de FIA's Rapport Bijdrage autosport aan gezondheid, veiligheid en milieu.

 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!