Selecteer een pagina

Voor de tweede keer op rij heeft de EuroRAP De Algemene Vergadering werd gehouden als een elektronische vergadering. Op donderdag 17 juni kwamen ruim 50 afgevaardigden uit heel Europa bijeen om de laatste ontwikkelingen te bespreken en van gedachten te wisselen over thema's als innovatie, RAP-protocollen, belangenbehartiging en projecten. We waren blij Jean Todt, speciaal gezant van de VN voor Verkeersveiligheid en FIA-president, te mogen verwelkomen voor een inspirerende keynote speech waarin hij het belang van een veilige weginfrastructuur onderstreepte.

Ferry Smith, voorzitter van het bestuur van EuroRAP, sprak de deelnemers toe en herinnerde aan verschillende veranderingen in het EuroRAP-team, waarbij een nieuw tijdperk van leden de leden ondersteunde. Hij introduceerde het nieuwe Management Committee, bestaande uit Suzy Charman (Stichting Verkeersveiligheid), Olivera Rozi (EIRA), Shona Holroyd (iRAP) en Marianne Dwarshuis (ANWB). De voorzitter verwelkomde ook Suzy Charman en Christian Bardaji (RACC) in het bestuur van EuroRAP.

Ferry Smith blikte terug op het afgelopen jaar, waarin het tweede Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid van de Verenigde Naties (2021-2030) van start ging. Als gevolg van COVID-19 waren er in heel Europa lockdowns van kracht en als gevolg daarvan waren er in 2020 in de Europese Unie ongeveer 3900 minder verkeersdoden dan het jaar daarvoor. Hoogstwaarschijnlijk is deze daling toe te schrijven aan de reisbeperkingen door Covid-19, hoewel met name de daling van het aantal dodelijke slachtoffers niet het niveau van de ervaren verkeersreductie weergaf. In sommige landen waren de ongevallen ernstiger en nam het aantal ernstig gewonden toe. Naarmate mobiliteitspatronen veranderen, wordt het nog belangrijker om veiligere wegen aan te bieden, vooral wegen die veiliger actief reizen kunnen ondersteunen.

Tenslotte juichte de voorzitter het grote aantal Nationale Programma's toe dat al bestaat. Dit geeft een enorme impuls aan het verbeteren van de verkeersveiligheid op nationaal niveau.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!