Selecteer een pagina

Federaal Verkeersveiligheidskorps Maarschalk Dr. Boboye Oyeyemi heeft in februari een Stakeholdercommissie ingehuldigd voor de voorgestelde oprichting van een National Road Assessment Program voor Nigeria (nRAP), om de veiligere wegeninfrastructuur te verbeteren en de bestaande inspanningen aan te vullen om het aantal verkeersdoden en -gewonden terug te dringen.

In een verklaring van Bisi Kazeem, de Corps Public Education Officer, zei de Corps Marshal dat het Road Assessment Program een internationaal concept en praktijk is dat acceptatie heeft gekregen in regio’s en landen over de hele wereld. Het heeft tot doel de bestaande technische praktijk op het gebied van verkeersveiligheid doelbewust te verbeteren en een veilige weginfrastructuur voor alle weggebruikers te creëren.

“Het programma,” legde hij uit, “is een doelbewuste poging van bezorgde autoriteiten om de wegeninfrastructuur te beoordelen met het oog op het verbeteren van de veiligheid van wegen. Daarnaast ligt de nadruk van RAP vooral op het verbeteren van wegen voor kwetsbare weggebruikers zoals voetgangers, twee- en driewielers.

“Na de oprichting van de nRAP zal Nigeria een filiaal worden van de Afrikaanse regionale instantie en bij uitbreiding een onderdeel van de International Road Assessment Programme (iRAP)”, zei hij.

Terwijl hij de leden feliciteerde met hun deelname aan de commissie die voortkwam uit de noodzaak om maximale samenwerking en coördinatie van strategische infrastructuurinvesteringen aan te moedigen, deed Oyeyemi een beroep op hen om betekenisvolle bijdragen te leveren die het proces zullen verrijken en de verkeersveiligheid zullen verbeteren.

Hij verklaarde verder: “Hoe uitdagend de problemen die een veiligere weginfrastructuur in de weg staan ook zijn, de taak van de verkeersveiligheid is nog steeds haalbaar als het vereiste onderzoek, de technologie en de expertise op adequate wijze worden benut.

“Als zodanig zal de oprichting van nRAP niet alleen een stap in de goede richting zijn in de richting van de realisatie van Pijler 2 van het Decennium van Actie van de Verenigde Naties inzake verkeersveiligheid 2021-2030, maar ook leiden tot de domesticatie van de iRAP-strategieën,” zei de heer Oyeyemi.

De leden spraken hun tevredenheid uit en beloofden hun inzet voor de realisatie van het mandaat dat hen werd verleend, waarbij zij opmerkten dat het nRAP een waar programma is dat de normen van de wegeninfrastructuur in Nigeria zal verbeteren.

Bij de openingsvergadering van het Stakeholdercomité waren het team van het Federal Road Safety Corps aanwezig; Dr. Remix Adewunmi, vertegenwoordiger van het National Institute of Transport Technology, Engr Garba Aliyu, vertegenwoordiger van het Federale Ministerie van Werken en Huisvesting, de heer Sita Onyelekwe van het Road Sector Development Team van het Federale Ministerie van Werken en Huisvesting, en Engr Amos GC, die vertegenwoordigde Onder meer het Nigeria Institute of Highway and Transportation Engineering.

iRAP feliciteert de FRSC en het Comité met deze mijlpaalstap in de richting van het terugdringen van het aantal doden en gewonden op de Nigeriaanse wegen.

Volgens iRAP's Big Data-tool voor vaccins voor wegenElke dag sterven er 109 mensen op de wegen in Nigeria. Nog eens 4 zijn verlamd, 253 hebben hersenletsel, 589 hebben ledematen gebroken en 4 zijn geamputeerd.

Bereiken VN-doelstellingen 3 en 4 in Nigeria kan in de loop van twintig jaar meer dan 13.471 levens per jaar en bijna 3 miljoen levens en ernstig letsel worden gered, met een economisch voordeel van $108 miljard USD en een voordeel van $29 voor elke geïnvesteerde $1.

Bron afbeelding header: Daniel Sikpi, Pexels
Artikel: Autowereld Internationaal 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!