Selecteer een pagina

Maart 2021: ARRB's Nationale Leider – Transportveiligheid, presenteerde de heer David McTiernan aan ingenieurs van de lokale overheid van NSW op de IPWEA NSW-staatsconferentie hoe AusRAP hen kan helpen een veiligere weginfrastructuur te realiseren.

De sterrenwaardering van de nationale en staatswegnetwerken in Australië is beoordeeld door automobielclubs en wegenagentschappen van de overheid en er wordt naar verwezen bij de ontwikkeling van corridorplannen en wegeninfrastructuurprogramma's. Maar 80% van de openbare wegen in Australië wordt beheerd door de lokale overheid, en slechts een zeer klein deel van de lokale wegen is onderworpen aan een sterrenbeoordeling.

ARRB, een iRAP Centrum van uitmuntendheid in Australië heeft gewerkt aan het vergroten van het bewustzijn onder lokale overheidsfunctionarissen van het voordeel van het begrijpen van de verkeersveiligheidsrisico's van hun netwerken. Dit omvatte onder meer de levering van AusRAP-beoordelingen op regionale wegen in meer dan 40 lokale overheidsgebieden en het bereiken van lokale overheidsingenieurs op conferenties zoals de IPWEA NSW State Conference die in maart 2021 werd gehouden.

David McTiernan, National Leader Transport Safety bij ARRB, sprak tijdens een verkeersveiligheidssessie op de IPWEA NSW-conferentie en schetste hoe het begrijpen van verkeersveiligheidsrisico's op lokale wegen met behulp van AusRAP kan helpen bij het realiseren van prioriteitsgebieden in de nieuwe (concept) Nationale Verkeersveiligheidsstrategie 2021 – 2030.

Verwijzend naar een onlangs voltooid proefproject waarbij meer dan 677 km aan voornamelijk landelijke wegen in drie regionale gemeenten betrokken was, is de informatie uit een Star Rating-beoordeling gretig overgenomen door de verkeersveiligheids-, verkeers- en wegbeheerders van de Raad.

zei David 'Met meer dan 18.000 km aan regionale wegen in NSW, en tienduizenden kilometers meer in het hele land, staan gemeenten voor een aanzienlijke uitdaging om eerst te begrijpen welk risiconiveau er bestaat, en vervolgens hoe ze de kans kunnen maximaliseren om dat risico te beperken ten gunste van hun lokale gemeenschappen.'

In de nieuwe verkeersveiligheidsstrategie koppelt de Australische regering infrastructuurfinanciering hieraan 'meetbare verbeteringen in de veiligheid'. De sterrenwaardering van wegen is een directe indicator van de verkeersveiligheid en van de resultaten die verband houden met de financiering van infrastructuurprogramma's en -projecten.

Een belangrijk resultaat van het proefproject was ervoor te zorgen dat de ingenieurs van de Raad de beoordeling en rapportage voor hun eigen gebruik op zich namen. ARRB organiseerde een reeks online workshops over de iRAP-aanpak en gaf training in het gebruik van ViDA, zodat het personeel van de Raad de codering en analyse diepgaander kon doornemen.

ARRB zal blijven samenwerken met de lokale overheid om de instrumenten en de vaardigheden te bieden die nodig zijn om ervoor te zorgen dat zij veiligere wegeninfrastructuur aan hun gemeenschappen kunnen leveren.

Met dank aan David McTiernan, National Leader Transport Safety van ARRB voor het verstrekken van deze update.
Vind David McTiernan op LinkedIn hier

We moedigen al onze partners van over de hele wereld aan om hun updates en goed nieuws met ons te delen – klik hier om een artikel ter overweging in te dienen.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!