Selecteer een pagina

PERSBERICHT VAN DE INTERNATIONALE WEGFEDERATIE: Genève / Dar es Salaam, 16 maart 2021

De Tanzaniaanse minister van Werken en Transport, HE Eng. Dr. Leonard Madaraka Chamuriho heeft het project “Tien Stappenplan voor een Veiligere Wegeninfrastructuur” officieel gelanceerd in een online nationale workshop die de komende drie dagen de belangrijkste nationale en internationale instanties en organisaties rond de tafel brengt.

Tanzania is het eerste land ter wereld dat gebruik maakt van de United Nations Road Safety Collaboration (UNRSC) Tien stappenbenadering.

Het Ten Step Project, gezamenlijk gefinancierd door de Verkeersveiligheidsfonds van de Verenigde Naties (UNRSF) en de Mondiale Verkeersveiligheidsfaciliteit van de Wereldbank (GRSF), brengt de regering van Tanzania samen via het Ministerie van Openbare Werken, TANROADS en TARURA, de Economische Commissie voor Afrika van de Verenigde Naties (UNECA), de Wereldbank, de International Road Federation (IRF), de World Road Association (PIARC), het International Road Assessment Program ( iRAP), Tanzania Road Federation (TARA), onderzoeksinstellingen, NGO's en belanghebbenden uit de sector.

De workshop, die drie dagen duurt, richt zich op het breed delen van informatie en een gedetailleerde activiteitenplanning.

“Dankzij het tienstappenplan voor een veiliger weginfrastructuur-proefproject gaat Tanzania de goede kant op om de doelstellingen van het tweede decennium van actie voor verkeersveiligheid te verwezenlijken, evenals de Afrikaanse verkeersveiligheidsstrategie voor de periode na 2020 en het bijbehorende actieplan. De ECA zet zich daarom in om de succesvolle implementatie van het project te garanderen”, aldus Robert Lisinge, hoofd van de afdeling Infrastructuur en Diensten van de VN-Economische Commissie voor Afrika (UNECA) in zijn keynote-toespraak.

“De regering van de Verenigde Republiek Tanzania waardeert het besluit om het proefproject in ons land uit te voeren en belooft volledig betrokken te zijn bij de uitvoering ervan om de doelstelling van een veiligere weginfrastructuur voor alle weggebruikers te realiseren”, zei minister Leonard Madaraka Chamuriho in zijn openingstoespraak.

“De sector heeft bewezen dat zij over de middelen beschikt om veiliger wegen te ontwerpen en aan te leggen, maar deze moeten op bredere schaal worden geïmplementeerd. Het gaat er niet om een regering of wie dan ook te vertellen wat ze moeten doen. Dit gaat over het nemen van zinvolle beslissingen die miljoenen levens zullen redden”, aldus Susanna Zammataro, directeur-generaal van de International Road Federation (IRF), die leiding geeft aan het consortium van partners die de pilot in Tanzania uitvoeren.

Rob McInerney, CEO van de International Road Assessment Programme (iRAP) zei: “Met het leiderschap van de minister staan we aan het begin van een zeer spannende tijd voor Tanzania. Als eerste toepassing ter wereld van het Tienstappenplan voor een veiligere wegeninfrastructuur is Tanzania al wereldleider. We kijken ernaar uit om samen te werken met lokale en internationale partners om geweldige dingen te bereiken in Tanzania, en om een benchmark te bieden voor andere landen in de regio om van te leren en na te volgen.”

Het Ten Step Plan-raamwerk is opgesteld door de Road Safety Collaboration-partners (UNRSC) van de Verenigde Naties om landen te ondersteunen die initiatieven willen implementeren met betrekking tot de “Verbeterde veiligheid van de wegeninfrastructuur en bredere transportnetwerken”, het VN-Verdrag inzake het wegverkeer en het wegvervoer. Tekenen en signalen en het behalen van de overeengekomen mondiale doelstellingen 3 en 4 van de VN-lidstaten voor veiligere nieuwe en bestaande wegen.

Meer informatie : https://irfnet.ch/event/unrsc-webinar-the-ten-step-plan-for-safer-road-infrastructure/

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!