Selecteer een pagina

Sprekend op het slotevenement van het grote EC-project, GEDOOD, EuroRAP Voorzitter Ferry Smith heeft het traject van de vereniging uitgestippeld om wegbeheerders te ondersteunen bij het redden van levens door middel van een veiligere wegeninfrastructuur in het tweede VN-decennium van actie voor verkeersveiligheid tot 2030.

Ferry Smith prees het werk van secretaris-generaal Lina Konstantinopoulou, terwijl haar werk aan het leiden van het succesvolle SLAIN-project eindigt: “In 2018 vroeg de Commissie EuroRAP en haar leden om een innovatief project voor te stellen op het trans-Europese wegennetwerk (TEN-T ) waarbij gebruik wordt gemaakt van de allereerste financiering die bestemd is voor de veiligheid van TEN-T. Lina heeft het leiderschap geleverd om ervoor te zorgen dat de zes landen die bij dit bakenproject betrokken zijn, hun doelen bereiken. Ze maakte de eerste schattingen mogelijk van de mate waarin nationale trans-Europese netwerken voldoen aan de aanbevelingen van de lidstaten van de WHO over de veiligheid van de infrastructuur. Ze heeft leiding gegeven aan het SLAIN-werk op het gebied van wegeninfrastructuurvereisten voor geconnecteerde en autonome voertuigen (CAV).

Ferry Smith vervolgt: “EuroRAP heeft partnerschapsactiviteiten opgezet met 31 landen en tientallen overheids-, onderzoeks- en NGO-partnerorganisaties, en in het bijzonder heeft Lina onlangs publieke en private partnerschappen gesmeed om veiligere wegen in 20 landen te ontwikkelen, zodat de beoordeling van wegen vooruit kan gaan. . In het eerste VN-decennium van actie ontwikkelden het maatschappelijk middenveld en onderzoeksinstellingen de instrumenten. Nu we het tweede VN-decennium ingaan, heeft Lina de basis gelegd voor het vergroten van het niveau van samenwerking en leiderschap door wegbeheerders, terwijl elk land praktische stappen onderneemt om de RISM-richtlijn te implementeren en duurzame mobiliteit in steden te bevorderen. Deze Nationale Programma’s, op maat gemaakt voor elk land en ondersteund met wereldwijd geprezen tools en een gedeeld platform voor het delen van training, kennis en ervaring, zijn van cruciaal belang. Ik bedank Lina hartelijk voor het in goede banen leiden van de transitie van de vereniging, zodat deze een waardevol forum kan bieden voor praktische toepassingen. Ik wens haar het beste bij haar verdere carrière bij een andere internationale vereniging.”

Lina Konstantinopoulou zei: “Ik heb enorm genoten van het leiden van de NGO en het ondersteunen van ministeries en wegbeheerders bij de praktische implementatie van de Europese Commissie Road Infrastructure Safety Management Directive en de Europese Green Deal door het bevorderen van veiligere en duurzame mobiliteit in steden. Ik heb met plezier samengewerkt met de toegewijde leden van de vereniging, onze donoren (ACEA, 3M, IRAP) en andere in Brussel gevestigde organisaties om relevant beleid en inzet voor de nieuwe WHO-aanbevelingen en Europese wetgeving te ontwikkelen, zodat duizenden levens kunnen worden gered.

Lina zal haar functie eind maart 2021 neerleggen en Marianne Dwarshuis zal dan fungeren als waarnemend secretaris van de vereniging. De Algemene Vergadering van de Vereniging zal worden gehouden op 17 juni, wanneer de leden hun nieuwe Nationale Programma’s gezamenlijk zullen beoordelen naast de nieuwste mondiale ontwikkelingen van de mondiale liefdadigheidsorganisatie voor wegenbeoordeling, iRAP, en het projectwerk van het instituut, EIRA, opgericht door EuroRAP om landen in het zuiden van het land te ondersteunen. Oost Europa.

Opmerking voor redacteuren
1. De European Road Assessment Association (EuroRAP)[1] is een vereniging zonder winstoogmerk met leden uit het maatschappelijk middenveld, autoriteiten en universiteiten. De vereniging moedigt landen aan om nationale programma's op te zetten om levens te redden en om de richtlijnen van de WHO en de VN/ECE te volgen en, in de EU, te voldoen aan de richtlijn inzake het beheer van de verkeersinfrastructuur uit 2020.

2. De lidstaten van de WHO hebben de Global Road Safety Performance Targets ontwikkeld, die een minimale veiligheidsnorm van drie sterren aanbevelen voor de ingebouwde veiligheidsnorm voor nieuwe wegen en dat 75% aan verplaatsingen voor alle weggebruikers die norm op bestaande wegen moet halen [2] ,[3]

3. De International Road Assessment Programme (iRAP)[4] is de mondiale liefdadigheidsinstelling die door EuroRAP is opgericht voor het eerste VN-decennium. iRAP biedt gratis luchtgereedschap voor beoordeling van ingebouwde veiligheids- en levensreddende tegenmaatregelen. Er zijn toepassingen geweest in meer dan 100 landen over de hele wereld die hebben bijgedragen aan het vormgeven van vele tientallen miljarden investeringen in veiliger wegen.

________________________________________
[1] https://eurorap.org/
[2] https://www.who.int/roadsafety/publications
[3] https://www.who.int/violence_injury_prevention/road_traffic/12GlobalRoadSafetyTargets.pdf
[4] https://irap.org/

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!