Selecteer een pagina
De TAC iRAP-dashboard voor verkeersletsel biedt unieke inzichten in de soorten verwondingen en ongevallen en de totale levenslange claimkosten die verband houden met Victoriaans verkeerstrauma, om inzicht te geven in de werkelijke kosten en acties die nodig zijn om levens te redden in de Australische staat.

Verkeersongevallen zijn wereldwijd de grootste doodsoorzaak onder jongeren tussen 5 en 29 jaar. Tragisch genoeg is het aantal mensen wier leven ook wordt beïnvloed door ernstige en levenslange verwondingen door verkeersongevallen zelfs nog groter. Voor elke dode persoon raken naar schatting 30 tot 50 mensen gewond.

Het dashboard is ontwikkeld in samenwerking met iRAP en de Transportongevallencommissie (TAC) om de omvang van het volksgezondheidsprobleem te begrijpen en ervoor te zorgen dat de urgentie van de reactie wordt afgestemd op de impact op de gemeenschap. De visie van TAC is om nul verkeersdoden en ernstig gewonden op Victoriaanse wegen te bereiken.

TAC is een organisatie van de Victoriaanse overheid die is opgericht om de behandeling en uitkeringen te betalen voor mensen die gewond zijn geraakt bij transportongevallen, de verkeersveiligheid te bevorderen en het traumasysteem van Victoria te verbeteren. In nauwe samenwerking met verkeersveiligheidspartners investeert de TAC ook in een veiligere wegeninfrastructuur en ontwikkelt zij campagnes die gedrag veranderen en de incidentie van verkeerstrauma's verminderen.

Als sociale verzekeraar bieden de letselgegevens van TAC uniek inzicht in de soorten letsel, ongevallen, weggebruikers en verkeersdeelnemers die betrokken zijn bij verkeersongevallen, samen met de totale levenslange schadekosten die voortvloeien uit letsels. Het dashboard laat zien waar in de zorgsector de kosten dalen en wanneer deze zich voordoen. Deze kosten zijn vaak verborgen voor beleidsmakers en het publiek, en het TAC iRAP Road Injury Dashboard werpt een licht op de werkelijke kosten van verkeerstrauma.

Een voorbeeld van een dashboardzoekopdracht benadrukt 21-25-jarigen als de hoogste risicogroep. De totale kosten van ongevallen voor weggebruikers in de leeftijd van 21 tot 25 jaar bedragen AUD$1 miljard, ernstig hersenletsel is het meest voorkomende letseltype en jonge bestuurders vormen de groep weggebruikers die het meeste risico loopt, rijdend in een snelheidszone van 100 km/uur. De kosten van de gezondheidszorg worden zwaar gedragen bij het verlenen van langdurige zorg.

Ter vergelijking: als de zoektocht wordt beperkt tot alleen vrouwen, blijven 21-25-jarigen de groep met het hoogste risico, terwijl de totale kosten van hun ongevallen opgelopen worden tot AUD$585 miljoen, gedragen door de langdurige zorg. Ernstig hersenletsel is het voornaamste type letsel, maar het zijn jonge vrouwelijke passagiers die het meeste risico lopen op een ongeval in een snelheidszone van 100 km/uur.

Ontdek het dashboard en de volledige gegevens verder op https://www.tac.vic.gov.au/road-safety/statistics/online-crash-database/irap-road-injury-dashboard.

iRAP- en AusRAP-partners zullen blijven samenwerken om de impact van verkeersongevallen en AusRAP-beoordelingsgegevens te onderzoeken, met mogelijke links voor impactinvesteringen en gerichte initiatieven om verkeerstrauma te verminderen.

De kosten van ongevallen per afgelegde kilometer worden doorgaans gehalveerd bij elke stapsgewijze verbetering van de weg Sterbeoordeling. Een 5-sterrenweg is het veiligst, terwijl een 1-sterrenweg het minst veilig is.

Een projectie op hoog niveau van de menselijke impact van verkeerstrauma en de businesscase voor veiligere wegen voor Australië en wereldwijd is beschikbaar op https://www.vaccinesforroads.org/

Volgens de Big Data-tool voor iRAP-vaccins voor wegen Als we tegen 2030 >75% aan reizen op 3-sterren- of betere wegen realiseren voor alle weggebruikers in Australië, kunnen er in 20 jaar 65.541 dodelijke slachtoffers en reeksgewonden worden bespaard, met een economisch voordeel van $60 miljard dollar.

Bron afbeeldingen: TAC

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!