Selecteer een pagina

Fotobijschrift: Strata Engenharia onderzoeksvoertuig – slechts een van de leveranciers die betrokken was bij de nationale beoordeling

het Braziliaanse Nationale Ministerie van Transportinfrastructuur, DNIT, boekt goede vooruitgang bij het onderzoek van 55.000 km aan nationale wegen – het volledige verharde netwerk onder zijn verantwoordelijkheid en de grootste toepassing van de iRAP-methodologie in Latijns-Amerika.

Vier iRAP geaccrediteerde leveranciers – Pavesys Engenharia, Dynatest Engenharia, Strata Engenharia En Vectra Esteio Rodovias – voeren het onderzoek uit met de steun van het iRAP Center of Excellence Labtrans. Road Assessment Services, de afdeling Strategische Projecten van iRAP, zal ondersteunen met kwaliteitsborging van de verzamelde gegevens.

Tot nu toe zijn 25.000 km geïnspecteerd en hebben ze het interne DNIT-beoordelingsproces doorstaan. Het project zal naar verwachting in juni 2021 voltooid zijn.

Door de iRAP-methodologie in haar beoordeling op te nemen, kan DNIT het risico op netwerkongevallen voor groepen weggebruikers beoordelen en prioriteit geven aan tegenmaatregelen om het aantal levens en ernstig gewonden dat wordt bespaard bij hun onderhouds- en bouwwerkzaamheden te maximaliseren.

Luiz Guilherme de Mello, directeur Planning en Onderzoek van DNIT, zei aan het begin van het onderzoek: “We adopteren een belangrijk managementinstrument (iRAP) dat ons in staat zal stellen aan te geven waar actie nodig is om de verkeersveiligheid te vergroten en ook de kosten van verkeersveiligheid te verhogen. ingrijpen”, zei hij.

Lees het interview van Rodovias&Vias met Luiz Guilherme de Mello in nummer 124 van november 2020 hier (pagina's 94-94).

DNIT organiseert het Brazil Road Assessment Program (BrazilRAP) en werkt nauw samen met iRAP, nationale en provinciale wegenautoriteiten, ontwikkelingsbanken, mobiliteitsclubs, onderzoeksinstellingen en verkeersveiligheids-ngo's om wegen met een hoog risico in het land te identificeren en te elimineren.

Op basis van gegevens uit 2015 van de Wereldgezondheidsorganisatie heeft het programma tot doel het aantal jaarlijks 41.000 doden bij verkeersongevallen in Brazilië terug te dringen. Volgens iRAP's Big Data-tool voor vaccins voor wegenHet bereiken van meer dan 75% aan reiswegen op wegen met drie sterren of beter voor alle weggebruikers tegen 2030 zou ruim 13.700 dodelijke slachtoffers per jaar besparen, met een economisch voordeel van $9 voor elke bestede $1.

Voor meer informatie over BrazilRAP, zie de brochure in Engels En Portugees.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!