Selecteer een pagina
Tien jaar na de eerste veiligheidsanalyse ondersteunt iRAP een Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank herbeoordeling van de Pacific Corridor in Midden-Amerika, die zeven landen met elkaar verbindt, met het potentieel om 65.000 levens te redden.

De Pacific Corridor is de belangrijkste landroute in Midden-Amerika en loopt 3.241 kilometer lang door Mexico, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama. Het overschrijdt 6 grenzen en is de kortste route tussen Mexico en Panama.

Vanwege de strategische ligging en om de veiligheid van de route te verbeteren, heeft de IDB de Pacific Corridor in 2010 voor het eerst geëvalueerd, ondersteund door iRAP, en secties met een hoog risico geïdentificeerd. Op basis van de resultaten werd een investeringsplan opgesteld om de kosten van ongevallen te verminderen en levens te redden.

In de jaren die volgden, van 2011 tot 2020, investeerde de IDB ongeveer USD$1,76 miljard dollar om 30 logistieke en wegeninfrastructuuroperaties uit te voeren in de zeven landen.

Het nieuwe project, iRAP Pacific Corridor 2.0, zal de veiligheid van 2.153 km van Guatemala naar Panama beoordelen om een nieuwe sterbeoordeling te verkrijgen. Het doel is om weggedeelten met een hoog risico te identificeren, specifieke maatregelen te selecteren en te prioriteren om de verkeersveiligheid te verbeteren, en een nieuw investeringsplan te creëren dat zal helpen het aantal verkeersdoden en ernstig gewonden aanzienlijk terug te dringen.

Met behulp van speciaal uitgeruste voertuigen, software en hoogopgeleide analisten voeren iRAP-teams gedetailleerde weginspecties uit, inclusief topografie en codering van wegkenmerken.

Door dezelfde methodologie te gebruiken als 10 jaar geleden, zal iRAP Pacific Corridor 2.0 een objectieve vergelijking tot stand brengen van de vooruitgang op het gebied van verkeersveiligheidsniveaus en een gedetailleerd inzicht krijgen in de impact van infrastructuurinvesteringen.

Met dit project en de implementatie van de respectieve maatregelen kunnen naar schatting 65.000 doden en ernstig gewonden worden vermeden, en kunnen besparingen van $265 miljoen dollar worden gegenereerd door het terugdringen van het aantal verkeersongevallen op de corridor in de komende twintig jaar.

In maart 2021 zullen de resultaten van dit ambitieuze project beschikbaar zijn en dienen als een krachtig instrument om verbeteringen in de veiligheid van de infrastructuur aan te sturen ten behoeve van Midden-Amerikaanse landen en om investeringen in wegeninfrastructuur te informeren om levens te redden.

Lees meer over het project in de IDB blog hier.

Het verbeteren van de veiligheid van wegen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied is de belangrijkste focus van een overeenkomst tussen de IDB en iRAP ondertekend in februari.

Bron artikel en afbeeldingen: https://blogs.iadb.org/transporte/es/infraestructura-vial-para-salvar-vidas-irap-corredor-pacifico-2-0/

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!