Selecteer een pagina

Het Thaise Ministerie van Landelijke Wegen (DRR) is bekroond met de International Road Federation (IRF) Global Achievement Award 2020 in de categorie Veiligheid voor zijn geïntegreerde verkeersveiligheidsbeheersysteem.

Het door iRAP goedgekeurde Road Safety Audit System (RSAS) van DRR heeft de risicoscores voor meer dan 48.000 km aan landelijke wegsegmenten geanalyseerd op basis van de iRAP Star Rating-methodologie.

Zie de awardvideo hieronder of hier.

DRR adopteerde Road Safety Audit als een proactieve maatregel, gekoppeld aan Road Accident Investigation als een reactieve maatregel om de veiligheid op landelijke wegennetwerken in Thailand te verbeteren.

Hun programma heeft verschillende belangrijke fasen gekend:

 • Capaciteitsopbouw binnen de DRR-gemeenschap met de ontwikkeling van een verkeersveiligheidshandboek en trainingsprogramma.
 • Ontwikkeling van een geïntegreerd verkeersveiligheidsbeheersysteem:
  A. Het Rural Road Network Management System (RM) is een webgebaseerd informatiesysteem dat gegevens over landelijke wegen verstrekt. Het kan worden gebruikt om een verkeersveiligheidsaudit op de desktop uit te voeren voordat u de locatie bezoekt.
  B. RSAS is een geautomatiseerd systeem dat de risicoscores voor landelijke wegsegmenten kan analyseren op basis van de iRAP Star Rating-methode.
 • Het volgen van ongevallen in het Road Accident Investigation Dashboard waarmee ongevallengegevens op het landelijke wegennet kunnen worden gezocht en gemonitord.
 • Het uitvoeren en evalueren van projecten ter verbetering van de verkeersveiligheid.

Het programma heeft bereikt:

 • Voor de proactieve maatregel werden de in totaal 1.309 behandelde risicoplekken behandeld, waardoor het aantal ongevallen met 75 procent en het aantal dodelijke slachtoffers met 52 procent daalde.
 • Voor de reactieve maatregel lieten de resultaten een vermindering van 91 procent zien in het aantal ongevallen en 90 procent in het aantal dodelijke slachtoffers.
 • De geschatte voordelen van geredde levens met behulp van zowel proactieve als reactieve maatregelen bedragen 62 geredde levens en een economische besparing van $130 miljoen dollar – een voordeel dat gelijk is aan 20 maal de verbeteringsinvestering.

Het verkeersveiligheidsauditsysteem van DRR wordt ondersteund onder de iRAP Innovatiekader.

De Thaise minister van Transport SakSiam Chichop zei over de onderscheiding: “Technologische innovatie is essentieel bij het overwinnen van verkeersveiligheidsproblemen met beperkte middelen en ontoereikende oplossingen. Er wordt aangenomen dat dicht bij Vision Zero mogelijk is, maar dit zal een duidelijke verandering in de verkeersveiligheidsfilosofie en technologische vooruitgang vereisen.”

IRF's Global Road Achievement Awards (GRAA) erkennen innovatieve wegenprojecten en voorbeeldige mensen die de wegenindustrie in de voorhoede van de wereldwijde sociale en economische ontwikkeling plaatsen.

Naast 48.000 km aan RSAS-beoordelingen, ThaiRAPHet lokale wegenevaluatieprogramma voor Thailand heeft een sterscore van 1.350 km, heeft 1.035 lokale ingenieurs opgeleid en heeft ruim 1,5 miljoen dollar aan investeringen in veiliger wegeninfrastructuur op het platteland beïnvloed. Het land voert een beleid dat vereist dat alle nieuwe wegen worden aangelegd volgens een standaard van drie sterren of beter. aangekondigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken in augustus 2019.

ThaiRAP wordt geleid door Chulalongkorn Universiteit, een iRAP Centrum van uitmuntendheid.

Voor informatie over ThaiRAP kunt u contact opnemen met professor Kasem Choocharukul, hoogleraar van de Chula Faculteit Ingenieurswetenschappen via e-mail kasem.choo@chula.ac.th

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!