Selecteer een pagina

AusRAP heeft een Star Rating-beoordeling ondersteund van enkele van de drukste fietsroutes van Brisbane, uitgevoerd door ARRB voor de mobiliteitsclub van Queensland RACQ om inzicht te krijgen in de risico's waarmee fietsers worden geconfronteerd en om verbeteringen aan te brengen om de verkeersveiligheid te vergroten.

Uit RACQ-onderzoek naar populaire fietsroutes in de binnenstad van Brisbane bleek dat twee derde van hen geen veilige fietsinfrastructuur had.

Nieuwe analyse van de auto-organisatie heeft de 22 gevaarlijkste wegen voor fietsers in het centrale zakendistrict van de stad en de omliggende buitenwijken geïdentificeerd. Adelaide Street in het CBD en Dornoch Terrace, dat door Highgate Hill en West End loopt, werden geïdentificeerd als de slechtste routes voor fietsers. In de vier jaar tot 2018 waren er 18 ongevallen waarbij fietsers betrokken waren in Adelaide Street en 16 op Dornoch Terrace.

RACQ-hoofd overheidsbeleid Rebecca Michael zei dat het neerkwam op drie belangrijke factoren: snelheid, zichtbaarheid en bescherming.

"Als we een groot aantal fietsers met voertuigen op onze wegen hebben, is de kans op ongevallen veel groter, en het kan ook worden verergerd als de infrastructuur fietsers niet zo goed beschermt," zei ze.

“We hebben na COVID gezien dat er een grotere toename is van mensen die fietsen in en rond het CBD van Brisbane.

“We weten dat de infrastructuur in de voorsteden beschikt over een fietsinfrastructuur van goede kwaliteit die de stad binnenkomt, maar zodra fietsers dat CBD binnenkomen, verlaten ze over het algemeen de gescheiden fietswegen en komen ze op de hoofdweg.”

Maar de RACQ zei ook dat er talloze manieren zijn om veiligheidsrisico's aan te pakken.

Mevrouw Michael zei dat “fietsboxen”, die een deel van de weg afsnijden zodat fietsers voor voertuigen kunnen wachten, evenals gescheiden fietspaden, beide deel uitmaken van de oplossing.

"Als onderdeel van die algehele behandeling kunnen we in sommige gevallen kijken naar het verlagen van de snelheid, maar het is belangrijk dat we een aanpak op meerdere fronten volgen", zei ze.

“De gouden standaard voor de bescherming van fietsers is gescheiden fietsinfrastructuur – dus waar mogelijk roepen we wegbeheerders op om te kijken naar het creëren van gescheiden fietspaden op de weg of op de weg.”

Wethouder Murphy zei dat De gemeente en de regering van Queensland hadden ook een plan van $2,2 miljoen om beschermde fietspaden aan te leggen in het CBD – een project genaamd de CityLink Cycleway, dat dit jaar wordt uitgeprobeerd.

“We zullen nieuwe fietspaden in gebruik nemen langs Edward Street en Elizabeth Street, waardoor fietsers voor het eerst door het hart van onze stad kunnen navigeren, gescheiden van het autoverkeer”, zei hij.

De Raad is ook van plan $500 miljoen te besteden aan de bouw van nieuwe groene bruggen voor voetgangers en fietsers, waarbij de bouw van de bruggen bij Kangaroo Point en Breakfast Creek eind volgend jaar zal beginnen.

“We weten dat er meer te doen is, en Brisbane is een stad die in de jaren zestig en zeventig is gebouwd met de gedachte dat iedereen voor altijd en een dag auto’s zou gebruiken … maar vooral tijdens COVID hebben we gezien dat steeds meer mensen op de fiets en gaan fietsen”, zei wethouder Murphy.

Overgenomen van ABC News hier.

Enkele van de meest risicovolle fietsroutes van Brisbane, volgens de laatste statistieken van de RACQ.(Geleverd: RACQ/ABC News: Lewi Hirvela)

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!