Selecteer een pagina

Verbeterde ontwerpen voor de corridor die Gandhinagar, de hoofdstad van de staat Gujarat, verbindt met de luchthaven van Ahmedabad laat zien dat het aantal dodelijke slachtoffers en ernstig gewonden (FSI's) in twintig jaar tijd met maar liefst 59 procent zou kunnen afnemen met een upgrade, wat de levensreddende waarde van veiligheidsanalyses bij het ontwerp onderstreept fase.

Tussen 2010 en 2017 zijn 74 mensen om het leven gekomen bij verkeersongevallen op de corridor. De route voert zwaar verkeer met hoge snelheid, waarbij auto's, motorfietsen en zware voertuigen worden gecombineerd. Er zijn vier grote rotondes, een hoog aandeel tweewielers en op meerdere locaties sprake van een grote aanwezigheid van overstekende voetgangers.

De 11,6 km lange vierbaanscorridor werd door de Wereldbank en de afdeling Wegen en Gebouwen van de regering van Gujarat geïdentificeerd als een tweede demonstratiecorridor. LEA Associates South Asia, de projectadviseur, heeft iRAP aangesteld om de veiligheid van het bestaande corridor- en wegontwerp te beoordelen.

Er zijn baseline iRAP-sterbeoordelingen uitgevoerd voor de bestaande weg en sterbeoordelingen van het voorgestelde ontwerp. Er werden aanvullende behandelingen voorgesteld door het IndiaRAP-team om op te nemen in het ontwerp om ervoor te zorgen dat de weg een veiligheidsscore van 3 sterren of beter behaalde voor alle weggebruikers. Deze omvatten onder meer het herontwerp en de kwaliteitsverbetering van kruispunten, verbetering van toegangswegen, snelheidsbeperkende maatregelen, gesignaleerde oversteekplaatsen voor voetgangers, voetgangerstrotsen en busbaaien. Deze behandelingen zijn opgenomen in het wegontwerp en de herziene versie van het ontwerp behaalde 3 sterren of beter voor alle weggebruikers.

Uit een vergelijking van de Star Rating-resultaten voor de basis- en ontwerpversies bleek dat het ontwerp de 3-sterrenweglengte voor voertuiginzittenden, motorrijders en voetgangers aanzienlijk vergroot.

Sterrenwaardekaarten vergelijken basislijn, ontwerpversie-1 en ontwerpversie-2

De iRAP-analyse kwantificeerde de potentiële vermindering van het aantal dodelijke slachtoffers en ernstig gewonden die gedurende de twintigjarige levensduur van de weg kon worden verwacht, op basis van de bestaande weg en de implementatie van de twee upgradeontwerpen.

Geschat wordt dat de implementatie van het voorgestelde wegontwerp versie 2 het aantal dodelijke slachtoffers en ernstig gewonden op de corridor over een periode van twintig jaar met 1.196 of 59 procent zou verminderen.

  Doden en ernstige verwondingen Afname
Basislijn 2,035
Ontwerpversie-1 1,090 945 (46%-reductie)
Ontwerpversie-2 839 1196 (59%-reductie)
Vermindering van het aantal doden en ernstig gewonden (analyseperiode 20 jaar)

Als de bedrijfssnelheid van het voertuig niet hoger wordt dan 60-70 km/u

Er hebben nog geen kapitaalwerkzaamheden aan de corridor plaatsgevonden, maar de verbeterde ontwerpen en aanvullende iRAP-aanbevelingen staan klaar om een driesterren- of betere reis voor alle weggebruikers te garanderen.

Veiligheidsbeoordeling tijdens de ontwerpfase van de wegenplanning maakt het mogelijk om levens en gewonden te maximaliseren voordat met de bouw wordt begonnen. Voor meer informatie over de gratis sterrenbeoordeling van iRAP voor ontwerpen en hoe u toegang krijgt tot training, klikt u op hier.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!