Selecteer een pagina

De Aziatische Infrastructuur Investeringsbank (AIIB) verstrekt een lening van 165,5 miljoen dollar om de wegefficiëntie, veiligheid en klimaatbestendigheid van grensoverschrijdende wegen in de Buchara-regio van Oezbekistan te verbeteren, ondersteund door iRAP Star Ratings.

Goede wegverbindingen zijn een essentiële groeimotor in het geheel door land omgeven Oezbekistan. Het wegennet van het land speelt een belangrijke rol bij het vervoer van goederen en passagiers in Centraal-Azië. De wegeninfrastructuur in Oezbekistan wordt echter geconfronteerd met onvoldoende investeringen om te voldoen aan de behoefte aan infrastructuurupgrades om de groeiende verkeersvraag te ondersteunen. De regering van Oezbekistan heeft de modernisering van het wegvervoer aangemerkt als een prioritair ontwikkelingsgebied en is bezig met het veiligstellen van fondsen om het financieringstekort op te vullen ter ondersteuning van de aanleg en verbetering van wegen.

De Bukhara wegennetverbeteringsproject fase 1 zal de rehabilitatie en het onderhoud van een 78 km lang stuk van de internationale weg A380 ondersteunen. Er wordt verwacht dat het project ongeveer 247.000 mensen die in het gebied wonen rechtstreeks ten goede zal komen door de verkeersveiligheid te verbeteren en een hogere standaard te bereiken, beoordeeld door de iRAP Star Rating, waardoor de brandstof- en voertuigonderhoudskosten worden verlaagd en reistijd wordt bespaard. Als belangrijke internationale goederencorridor zou de verwachte verbeterde operationele efficiëntie van de weg het verkeer van internationaal vrachtvervoer vergroten en handelsactiviteiten vergemakkelijken, wat zou resulteren in bredere voordelen voor de landbouw- en industriële sectoren in de regio Buchara.

iRAP Global Program Manager Judy Williams zei: “Het project zal de eerste toepassing zijn van de iRAP Star Rating in Oezbekistan en we kijken ernaar uit om AIIB en lokale partners te ondersteunen om de verkeersveiligheid in het land te verbeteren.

“Het bereiken van >75 procent van het reizen op 3-sterren- of betere wegen voor alle weggebruikers in 2030 zou in Oezbekistan ruim 1.200 levens per jaar kunnen redden, met een potentieel economisch voordeel van $6,7 miljard dollar,” zei ze.

Konstantin Limitovski, Vice President Investment Operations van AIIB, zei: “Als ons eerste op zichzelf staande transportproject in Oezbekistan zal de financiering de transportinfrastructuur van het land helpen verbeteren en belangrijke internationale transportcorridors over de Euraziatische landmassa versterken.”

De financiering zal ook de weg vrijmaken voor de volgende fase van het project, die betrekking heeft op het herstel en onderhoud van de internationale wegvakken M37 in en rond de regio Buchara, evenals op regionale en lokale wegennetwerken in de regio's Republiek Karakalpakstan en Khorezm.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!