Selecteer een pagina

Op 11 juni 2020 publiceerde de Europese Commissie voorlopige verkeersveiligheidscijfers voor 2019. Hoewel er enige vooruitgang is, gaat deze te langzaam en kon de EU de doelstelling van het halveren van het aantal verkeersdoden in 2020 niet halen. Er zijn in de EU 22.800 verkeersdoden geregistreerd, een daling van 23% vergeleken met 2010. Als gevolg van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus zal het aantal verkeersdoden waarschijnlijk aanzienlijk dalen, maar niet genoeg om de doelstelling te halen.

In 2018 gebeuren 70% van de totale dodelijke slachtoffers in stedelijke gebieden bij kwetsbare weggebruikers, waarvan 12% fietsers zijn. “Als we alleen naar stedelijke gebieden kijken, is het aantal dodelijke fietsers tussen 2010 en 2018 zelfs met 1% toegenomen.” In de context van het coronavirus, dat ertoe leidt dat steeds meer mensen de fiets gebruiken, is snel werk nodig, concludeert EuroRAP.

Voor meer inzichten en uitleg over de cijfers van de Europese Commissie klikt u op hier.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!