Selecteer een pagina

De belangrijkste belanghebbenden op het gebied van de verkeersveiligheid komen bijeen in Stockholm om het toneel te schetsen voor de mondiale ministerconferentie over verkeersveiligheid van de VN

17 FEBRUARI 2020

Stockholm, Zweden:  Jaarlijks sterven ruim 1,35 miljoen mensen bij verkeersongevallen. Tot 50 miljoen mensen lijden aan ernstige, vaak levensveranderende verwondingen. Ongevallen zijn nu doodsoorzaak nummer 1 voor jongeren van 5 tot 29 jaar. Als er niets verandert, zullen de komende tien jaar maar liefst 500 miljoen mensen omkomen of ernstig gewond raken bij verkeersongevallen, schatten deskundigen.

Het drastisch terugdringen van het aantal verkeersdoden en ernstig gewonden vergt innovatieve benaderingen op alle fronten.

De Innovatieworkshop 2020 vindt plaats aan de vooravond van de 3e ministeriële conferentie van de VN over verkeersveiligheid. Ministers van transport, gezondheidszorg en andere portefeuilles – 1700 afgevaardigden uit 140 landen – zullen op 19 en 20 februari in de Zweedse hoofdstad bijeenkomen om een ambitieuze routekaart uit te stippelen voor het terugdringen van het aantal doden en ernstig gewonden als gevolg van verkeersongevallen.

De Mondiale prestatiedoelstellingen voor verkeersveiligheid De door de VN-lidstaten overeengekomen doelstellingen schetsen prioritaire acties ter ondersteuning van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN die baat zullen hebben bij een verbeterde verkeersveiligheid. Doelstellingen 3 en 4 bepalen het doel dat

  • tegen 2030 voldoen alle nieuwe wegen aan technische normen voor alle weggebruikers die rekening houden met de verkeersveiligheid, of voldoen ze aan een beoordeling van drie sterren of beter (Doelstelling 3),
  • tegen 2030 zal ruim 75% van het verkeer op de bestaande wegen plaatsvinden op wegen die voldoen aan de technische normen voor alle weggebruikers die rekening houden met de

Hoe de wegeninfrastructuur in de wereld de komende tien jaar kan worden verbeterd om tegen 2030 veilig reizen voor iedereen te garanderen, zal het kernthema zijn van de IRAP Innovation Workshop 2020.

Sessies van 1,5 dag zijn gericht op:

  • Een mondiale structuur om de verkeersveiligheidsdoelstellingen voor 2030 te verwezenlijken
  • Big Data voor grote levensbesparingen
  • Mondiale plannings- en ontwerpnormen – geen moordende nieuwe wegen meer
  • Overwinningen vieren: van lokaal tot mondiaal succes
  • De business case voor veiligere wegen en investeringsinnovatie

De iRAP Innovation Workshop 2020 is een officieel pre-evenement van de 3e Mondiale Ministeriële Conferentie over Verkeersveiligheid. Het zal meer dan 100 voorstanders van verkeersveiligheid, experts en belanghebbenden van over de hele wereld samenbrengen. Een gezamenlijk communiqué zal de resultaten van de workshop meenemen naar de Ministeriële Conferentie.

De iRAP Innovation Workshop 2020 wordt gezamenlijk georganiseerd door de International Road Assessment Programme met het International Transport Forum (ITF), de Wereldbank en haar Global Road Safety Facility (GRSF). Ondersteuning wordt verleend door de FIA Foundation en UK Aid.

Rob McInerney, CEO van iRAP, zei:

“Om het aantal verkeersdoden en -gewonden in 2030 te halveren moeten we meer doen. De iRAP Innovation Workshop brengt het beste van het beste samen om succes te delen en op te schalen en het volledige potentieel van veiligere wegen te ontsluiten om levens te redden. Innovatieve partnerschappen, planning, ontwerp, financiering en constructie zijn nodig. Een gezamenlijke focus op het garanderen van de mondiale standaard voor 3-sterren of betere wegen voor alle weggebruikers zal levens redden.”

 Jonge Tae Kim, secretaris-generaal van de ITF, zei:

“iRAP Innovatieworkshops stimuleren vooruitgang op het gebied van verkeersveiligheid. Ze bieden thought leadership, brengen deelnemers samen rond effectieve acties en stralen hun ‘can-do’-mentaliteit uit naar de verkeersveiligheidsgemeenschap. De workshop van 2020 zal krachtige steun bieden aan de ministers die in Stockholm bijeenkomen om een koers uit te stippelen richting het halveren van het aantal verkeersdoden tegen 2030.”

-LOOPT AF-

 Klik hier voor meer informatie

Klik hier om het persbericht te downloaden 

Mediacontacten:

iRAP                                                                                           
Judy Williams
Mondiale programmamanager
+61 400 782 204
judy.williams@irap.org

Internationaal transportforum
Michaël Klot
Hoofd Communicatie
+33 6 15 95 03 27
michael.kloth@itf-oecd.org

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!