Selecteer een pagina

Het Centrum voor Onderzoek en Technologie-Hellas (CERTH), Hellastron en het Griekse ministerie van Infrastructuur en Transport hebben een voorstel opgesteld voor het European Road Assessment Program voor een nationaal EuroRAP-programma in Griekenland. De volgende ronde van de EuroRAP National Scheme License Awards zal naar verwachting in februari 2020 worden aangekondigd.

Het Nationale Plan voor Griekenland stelt voor dat CERTH wordt aangewezen als ''EuroRAP Griekse Nationale Programmaleider''. CERTH zal samenwerken met Hellastron en het Griekse ministerie van Infrastructuur en Transport voor de uitvoering van een strategisch Road Assessment Program (RAP). Hierdoor zouden de prestaties van Griekenland op het gebied van de veiligheid van de infrastructuur tot 2030 kunnen worden gevolgd, in overeenstemming met de VN-prestatiedoelstellingen 3 en 4 voor de verkeersveiligheid, tegen 2030. Het ondersteunt ook de Europese langetermijndoelstelling om tegen 2050 het aantal doden en ernstig gewonden in het wegvervoer tot bijna nul terug te brengen. Het zal ook het Griekse ministerie en Hellastron ondersteunen bij de nieuwe rapportagevereisten van Richtlijn 2008/96/EG over het veiligheidsbeheer van de weginfrastructuur.

Griekenland is het enige land dat de Europese doelstelling heeft bereikt om het aantal verkeersdoden tussen 2011 en 2020 met 50% terug te dringen. De vooruitgang is bemoedigend en weerspiegelt het werk dat tot nu toe is verricht. Niettemin heeft het land met 64 sterfgevallen per 1 miljoen inwoners het hoogste sterftecijfer in de EU.

In een commentaar op de ontwikkeling van een Nationaal Plan voor Griekenland zei Lina Konstantinopoulou, secretaris-generaal EuroRAP: “Ik ben erg blij om te zien dat Griekenland landen volgt die succesvolle EuroRAP National Scheme-partnerschappen en een sterke samenwerking met de relevante wegautoriteiten ontwikkelen. De EuroRAP-programmapartners in Slovenië hebben bijvoorbeeld onlangs de prestigieuze Prince Michael International Road Safety Award ontvangen voor hun prestaties. Ik kijk uit naar de bijdrage die EuroRAP kan leveren bij het helpen realiseren van snelle verminderingen van verkeerstrauma's en ik hoop dat Griekenland het komende decennium tot de koplopers op het gebied van snelle verminderingen kan blijven behoren.

Over EuroRAP
EuroRAP is een internationale non-profitorganisatie van nationale en regionale wegbeheerders, mobiliteitsclubs, verkeersveiligheids-ngo's en onderzoekers. De vereniging ondersteunt activiteiten op het hele Europese continent, naast 100 partners wereldwijd, ondersteund door onze mondiale paraplu iRAP. Het unieke doel van EuroRAP is dat het een holistische, complete en gestandaardiseerde benadering biedt voor de beoordeling van de verkeersveiligheid met behulp van de RAP-protocollen. Het doel is om te zorgen voor een Europa dat vrij is van wegen met een hoog risico, als onderdeel van het streven naar nul verkeersdoden. EuroRAP helpt de implementatie mogelijk te maken van de duurzaamheidsdoelstellingen 3-4 van de Verenigde Naties op het gebied van verkeersveiligheid met betrekking tot de veiligheid van de infrastructuur. Het ondersteunt de doelstellingen van de Europese Commissie op het gebied van verkeersveiligheid en Richtlijn 2008/96/EG over het veiligheidsbeheer van weginfrastructuur.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!