Selecteer een pagina

26 november 2019: De 89e editie van de ONESCAP Transport- en communicatiebulletin - Verbetering van de verkeersveiligheid, met de krant van iRAP 'Star Rating voor levensreddende wegverbeteringen in India'. 

De Transport- en communicatiebulletin voor Azië en de Stille Oceaan is een peer-reviewed tijdschrift dat één keer per jaar wordt gepubliceerd door de Transport Division van de United Nations Economic and Social Commission for Asia and the Pacific (ESCAP). Deze uitgave van de Bulletin richt zich op het thema ‘Verbetering van de verkeersveiligheid’.

Jean Todt – De speciale gezant voor verkeersveiligheid van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties heeft het voorwoord voor deze editie verzorgd en benadrukt het volgende:

'De regio Azië en de Stille Oceaan blijft een van de zwaarst getroffen regio's als het gaat om het aantal en de snelheid van verkeersdoden en ernstig gewonden. Ik prijs de Economische en Sociale Commissie voor Azië en de Stille Oceaan (UNESCAP) van de Verenigde Naties voor haar toewijding aan het verbeteren van de verkeersveiligheid in deze regio. Dit bulletin presenteert verschillende ervaringen en praktijken die door sommige landen in het gebied zijn overgenomen en hebben bijgedragen aan het terugdringen van het aantal verkeersongevallen.'

'Hoewel veel ontwikkelingsproblemen onoplosbaar zijn, horen verkeersongevallen daar niet bij. Oplossingen bestaan en moeten worden toegepast. We moeten allemaal van elkaar leren.'

De 'Sterrenwaardering voor levensreddende wegverbeteringen in India' paper (mede geschreven door Jigesh Bhavsar en Albin Tharakan van IndiaRAP, en Luke Rogers, Greg Smith en Rob McInerney van iRAP) bespreekt twee voorbeelden van verkeersveiligheidsbeoordeling van wegvakken in Karnataka en Gujarat als onderdeel van de International Road Assessment Programme (iRAP). De beoordeling omvat veiligheidssterrenbeoordelingen en kosten- en batenschattingen voor veiligheidsbehandelingsopties langs elke weg. Het resultaat toont aan dat investeringen in tegenmaatregelen voor de veiligheid van de infrastructuur die op het weggedeelte in Karnataka zijn geïmplementeerd, hebben geleid tot een halvering van het aantal verkeersdoden op de weg. Het artikel stelt dat het verbeteren van de veiligheidssterrenwaarderingen van wegen naar 3 of hoger de verkeersveiligheid aanzienlijk kan verbeteren, wat een goed model kan zijn voor andere landen om te volgen.

We zijn blij dat we in deze publicatie zijn opgenomen; het delen van kennis over hoe de veiligheid van een weg kan worden verbeterd, werken aan een veiligere weginfrastructuur en 3-sterren of betere reizen voor alle weggebruikers wereldwijd.

Download hier het artikel en het volledige bulletin:

ONTSNAPPEN is de regionale ontwikkelingstak van de Verenigde Naties en fungeert als het belangrijkste economische en sociale ontwikkelingscentrum van de Verenigde Naties in Azië en de Stille Oceaan. Haar mandaat is het bevorderen van de samenwerking tussen haar 53 leden en 9 geassocieerde leden

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!