Selecteer een pagina

13 februari 2019:  Morgan Fletcher (Senior Road Safety Engineer) en Julio Urzua (Regional Director, Amerika) van iRAP gaven een workshop Introductie tot iRAP op het Ministerie van Infrastructuur in Saint Lucia. Ze hadden een ontmoeting met de minister van Infrastructuur, Havens, Energie en Arbeid – de heer Stephenson King – om de methodologie voor de sterrenbeoordeling en de sterrenbeoordeling voor ontwerpen te bespreken.

In maart 2019 keerde Morgan terug voor de officiële lancering van het iRAP Saint Lucia Project om het 200 km lange wegennetwerk van het land te beoordelen en de eerste stappen te zetten naar de lancering van een lokaal RAP-programma.

  

18 februari 2019: Er werd een Bloomberg Initiative for Global Road Safety (BIGRS) Partners-bijeenkomst gehouden in Fortaleza, Brazilië, waar werd aangetoond dat er sinds 2014 een gestage daling van het aantal verkeersdoden is geweest.

De burgemeester van Fortaleza, de heer Robert Claudio, benadrukte dat vijf jaar later Fortaleza heeft een vermindering van het aantal dodelijke slachtoffers met 40% bereikt, waardoor ongeveer 423 levens zijn gered.

Lees hier het lokale nieuwsartikel – Profiel van slachtoffers van dodelijke verkeersongevallen in de hoofdstad (vertaling kan nodig zijn).

5 maart 2019: iRAP's CEO Rob McInerney en Julio Urzua hadden een ontmoeting met de minister van Communicatie en Transport van de Mexicaanse regering, samen met de lokale autoriteiten van de technische dienst, om de oprichting van een lokaal MexRAP-programma te bespreken. Elk jaar gaan er in Mexico meer dan 15.000 levens verloren als gevolg van verkeersongevallen, en als tegen 2030 voor alle weggebruikers in het land >75% reizen op wegen met drie sterren of beter zou worden gerealiseerd, zou het dodental met een derde dalen. De oprichting van MexRAP zal een belangrijke oplossing zijn bij het aanpakken van deze volksgezondheidscrisis.

Volgens de Business Case voor Veiliger Wegen van iRAP https://www.vaccinesforroads.org/irap-big-data-tool-map/ – Als Mexico tegen 2030 voor alle weggebruikers >75% aan reizen op 3-sterren- of betere wegen kan realiseren, voorspelt iRAP een vermindering van 5.549 sterfgevallen per jaar en een vermindering van 1.220.643 doden en ernstig gewonden over een periode van twintig jaar. Voor elke geïnvesteerde $1 wordt $15 aan voordelen toegekend.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!