Selecteer een pagina

Samenvatting

De Vision Zero en Innovatieworkshop vond plaats van 28 tot 29 november 2018 in het Enrique V. Iglesias Auditorium, Inter-American Development Bank (IDB) in Washington DC. Gehost door iRAP, de IDB en het World Resources Institute Ross Center for Sustainable Cities (WRI), trok het evenement bijna 190 afgevaardigden, met nog eens 105 individuen en groepen die wereldwijd met elkaar verbonden waren via live webcasts.

Het evenement uit 2018 in de jaarlijkse serie innovatieworkshops van iRAP was gericht op mondiale actie om de verkeersveiligheidsdoelstellingen van de VN te bereiken. Jaarlijks komen er wereldwijd ruim 1,3 miljoen mensen om het leven op de wegen. Meer dan 30 miljoen mensen lijden aan levensveranderende verwondingen. Op basis van de huidige traumaniveaus zullen tussen nu en 2030 naar schatting 400 miljoen mensen gedood of gewond raken. Voor de betrokken individuen, vrienden en families is er slechts één acceptabele visie – Vision Zero – waarin niemand wordt gedood of gewond raakt.

Als onderdeel van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN heeft de wereldgemeenschap Doelstelling 3.6 vastgesteld om het aantal doden en gewonden als gevolg van verkeersongevallen tegen 2020 te halveren. Twaalf nieuwe Mondiale Prestatiedoelstellingen voor Verkeersveiligheid zijn door de VN-lidstaten overeengekomen. Het Sustainable Mobility for All-initiatief omvat een mondiaal trackingkader om een eerlijke, efficiënte, veilige en groene mobiliteit van goederen en mensen te garanderen. De maatstaven voor succes zijn vastgesteld en er is nu behoefte aan katalytische actie en impact als onderdeel van de oprichting van het VN Road Safety Trust Fund.

De Vision Zero en Innovation Workshop brachten toonaangevende partners van over de hele wereld samen om ambitieuze innovaties te demonstreren die het heden en de toekomst vormgeven en om te bespreken hoe we kunnen samenwerken om de VN-verkeersveiligheidsdoelstellingen te bereiken en succes te meten. Van Street View tot big data en het internet der dingen, veiliger stadsstraten tot strategische snelwegveiligheid, impactinvesteringen tot verzekeringsmodellen voor een veiligere toekomst – de nieuwste wereldwijde innovaties op het gebied van verkeersveiligheidstechnologie, financiering, ontwerp, planning en transport om levens te redden werden tentoongesteld.

Evenementcommuniqué

Reflecties op het evenement kunt u bekijken in het Evenementcommunique hier.

Programma en presentaties

De tweedaagse programma omvatte plenaire toespraken en interactieve workshops gericht op Safer Cities, Vision Zero en iRAP Innovation, Policy Leadership en de UN Targets, Road Safety Metrics en de Road Safety Observatories, Big Data en Innovation Partnerships for the Future, Safer Roads by Policy and Design, en Innovatie in investeringen in gezondheidszorg, verzekeringen en verkeersveiligheid. Er werden mondiale casestudies van succes besproken, onder meer uit China, Latijns-Amerika, Groot-Brittannië, Los Angeles, Bogota en Mexico.

Kopieën van de workshoppresentaties vindt u hieronder:

Sessie 1 – Visie Zero Innovation

Sessie 2 – Interactieve workshop Veilige steden

Sessie 3 – Op weg naar nul: casestudies van succes

PANEL: Van landen tot steden tot bedrijven – waar zal Vision Zero beginnen en hoe kan het worden uitgebreid?
Veronica Vanterpool, Vision Zero Network en Matts Ake-Belin, Trafikverket voegen zich bij sessiepresentatoren

Sessie 4 – Het volgen van mondiale verkeersveiligheidsprestaties

Sessie 5 – Big Data Workshop over verkeersveiligheid

Sessie 6 – Veilige steden en wegen door beleid en ontwerp

Sessie 7 – Beleidsleiderschap en Vision Zero

Sessie 8 – Innovatie en afsluiting van gezondheidszorg, verzekeringen en beleggingen

PANEL: Hoe kunnen we opschalen naar succes om de VN-doelstellingen te bereiken en Vision Zero te bereiken?
Néstor Roa, IDB; Soames Job, Wereldbank; Eugenia Rodrigues, PAHO en Natalie Draisin, FIA Foundation voegen zich bij sessiepresentatoren

Luidsprekers bios

Bios van luidsprekers (indien meegeleverd) zijn te vinden hier.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!