Selecteer een pagina

Donderdag 15 nov: Er is een Memorandum of Understanding ondertekend tussen de Wegenadministratie van Marokko en de Internationaal wegenbeoordelingsprogramma (iRAP), ondertekend en goedgekeurd door dr. Abdelkader Amara, minister van Transport in Marokko Ministerie van Uitrusting, Transport, Logistiek en Water (METLW). De documentuitwisseling viel samen met de 1e Afrikaanse Verkeersveiligheidsforum 2018, gehouden in Marokko.

Het doel van het MOU is om samen te werken om een lokaal geleid iRAP – Marokko-programma op te zetten en te werken om het volgende te bereiken:

  • Programma's en maatregelen ontwikkelen om het aantal verkeersdoden en ernstig gewonden in Marokko terug te dringen.
  • Beoordeel de wegen in Marokko waar waarschijnlijk het ergste aantal verkeersdoden zal vallen en stel een programma op voor betaalbare, veilige infrastructuur en andere tegenmaatregelen die snel kunnen worden geïmplementeerd.
  • Capaciteit opbouwen binnen de sector verkeersveiligheidstechniek in Marokko.

Het werkelijke jaarlijkse aantal dodelijke slachtoffers (WHO, 2015) in Marokko wordt door de WHO geschat op 6.870 voor 2013. Schattingen schatten het jaarlijkse aantal dodelijke slachtoffers en ernstig gewonden op ongeveer 75.570.

Door de ondertekening van het MOU zal Marokko in eerste instantie samenwerken met iRAP om enkele honderden kilometers van de wegen met het hoogste risico te beoordelen, waarbij wordt getracht de standaard van deze wegen te verhogen naar 3-sterren of beter en ernaar te streven 75% aan reizen te bereiken op alle wegen die tegen 2030 voldoen aan de technische normen voor alle weggebruikers.

iRAP werkt samen met overheden, mobiliteitsclubs, ontwikkelingsbanken, onderzoeksinstituten en NGO's op het gebied van verkeersveiligheid in 90 landen om de tools en training te bieden om wegen veilig te maken.

Deze samenwerking is opnieuw een fantastisch voorbeeld van samenwerking met lokaal leiderschap om een wereld te creëren die vrij is van wegen met een hoog risico.

Voor meer informatie over het opzetten van een RAP-programma in uw land klikt u hier.

Uitgelichte afbeelding: Said EL Karkouri (directoraat Marokkaans Wegen) en Dr. Steve Lawson (regionaal directeur – Europa, het Midden-Oosten en Afrika) met ondertekende MOU.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!