Selecteer een pagina

Van Street View tot big data en het internet der dingen, veiliger stadsstraten tot strategische snelwegveiligheid, impactinvesteringen tot verzekeringsmodellen voor een veiligere toekomst – de nieuwste wereldwijde innovaties op het gebied van verkeersveiligheidstechnologie, financiering, ontwerp, planning en transport om levens te redden zal worden tentoongesteld tijdens de Vision Zero and Innovation Workshop die van 28 tot 29 november in Washington DC wordt gehouden.

Georganiseerd door het International Road Safety Assessment Program (iRAP), Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en het World Resources Institute (WRI), zal het besloten uitnodigingsevenement 200 mondiale partners samenbrengen die een sleutelrol spelen bij het vormgeven van mondiale actie om Vision Zero en de Global Road Safety Targets van de VN te verwezenlijken.

Rob McInerney, CEO van iRAP, zei dat op basis van de huidige traumaniveaus tegen 2030 naar schatting 400 miljoen mensen zullen worden gedood en gewond op onze wegen.

“Er is maar één aanvaardbare visie – Vision Zero – en om die te verwezenlijken moeten we ambitieus zijn, innovatief zijn en handelen op een schaal die nodig is om een verschil te maken”, aldus de heer McInerney.

“Nu 68% van de wereldbevolking in 2050 naar verwachting in stedelijke gebieden zal wonen, de opmars naar geautomatiseerde voertuigen, de explosie van big data en slimme technologieën die panoramische straatbeelden binnen handbereik brengen, is het potentieel en de vraag om levens te redden en De ernstige schade als gevolg van mondiale innovatie is nog nooit zo groot geweest.

“Deze workshop zal een aantal van 's werelds leidende besluitvormers en visionairs samenbrengen om de nieuwste innovatie te onthullen, partnerschappen te formuleren en de actie voor 2030 te bepalen om nul te bereiken”, zei hij.

De tweedaagse programma omvat plenaire toespraken en interactieve workshops gericht op Safer Cities, Vision Zero en iRAP Innovation, Policy Leadership en de UN Targets, Road Safety Metrics en de Road Safety Observatories, Big Data en Innovation Partnerships for the Future, Safer Roads by Policy and Design, en innovatie op het gebied van investeringen in gezondheidszorg, verzekeringen en verkeersveiligheid. Er zullen mondiale casestudies van succes aan bod komen, onder meer uit China, Latijns-Amerika, Groot-Brittannië, Los Angeles en Mexico.

Sprekers zijn onder meer:

 • Luis Alberto Moreno, Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank
 • Kelly Larson, programmadirecteur, Bloomberg Philanthropies
 • Soames Job, Global Road Safety Lead en hoofd, Global Road Safety Facility, Wereldbank
 • Rob McInerney, CEO, iRAP
 • Bella Dinh-Zarr, vice-voorzitter van de Nationale Raad voor Transportveiligheid
 • Michael Griffith, directeur van het Office of Safety Integration, Amerikaanse Federal Highway Administration
 • Ferry Smith, voorzitter, EuroRAP
 • Stafford Marquardt, productmanager, Google Street View
 • En meer

Google, Bloomberg Philanthropies, FIA High Level Panel for Road Safety, Road Safety Observatories, International Transport Forum – OESO, UN Habitat, Gehl, US Federal Highway Administration, EuroRAP, TRL, TRB, FIA Foundation, ARRB, Trafikverket en de Millennium Challenge Corporation zal ook aanwezig zijn.

“De UN Targets en het Sum4All Global Tracking Framework hebben de maatstaven voor succes vastgesteld en nu moeten we de katalytische actie creëren waartoe wordt opgeroepen als onderdeel van het VN Road Safety Trust Fund”, aldus de heer McInerney.

“Innovatie zal cruciaal zijn. Slimme technologie, datagestuurde wijsheid en gedeelde efficiëntie gericht op het hoogste risico zullen essentieel zijn en de focus vormen voor gedeelde lessen tijdens dit evenement”, voegde hij eraan toe.

De Vision Zero en Innovation Workshop is uitsluitend toegankelijk op uitnodiging.

Voor meer informatie:

 • Neem per e-mail contact op met Judy Williams, Global Program Manager, iRAP judy.williams@irap.org of Marisela Ponce de Leon, verkeersveiligheidsadviseur voor de transportdivisie, IDB op mariselapo@iadb.org
 • Zie het programma hier.
 • Zie sprekerinformatie hier.
Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!