Selecteer een pagina

Australië heeft vandaag blijk gegeven van sterk leiderschap op het gebied van verkeersveiligheid, waarbij vice-premier Michael McCormack parlementslid de bevindingen van het onafhankelijke National Road Safety Inquiry heeft gelanceerd, dat twaalf belangrijke aanbevelingen omvat om de last van verkeersongevallen in het land te transformeren en levens te redden.

Het onderzoek werd in september 2017 ingesteld en zocht een gedurfd antwoord op de stagnerende verkeersveiligheidsprestaties van het land.

Chief Executive Officer van iRAP Rob McInerney, adviseur van het onderzoek, zei dat tussen nu en 2030 meer dan 300.000 Australiërs zullen worden gedood of gewond zullen raken, voor een bedrag van ruim $300 miljard, tenzij er een seismische verandering plaatsvindt in onze reactie op de verkeersveiligheid in Australië.

“Elk verloren leven en elk verkeersongeval is een vermijdbare tragedie en we kunnen en moeten meer doen om levens te redden”, zei hij.

De Onderzoeksrapport en ondersteunend Factsheet Het vandaag vrijgegeven rapport bevat twaalf aanbevelingen die, indien geïmplementeerd, zullen zorgen voor grootschalige actie en rampenrespons die op passende wijze de werkelijke impact van de Australische verkeerstraumalast aanpakt.

De heer McInerney zei dat aanbevelingen 1-3 het meest cruciaal zijn om het leiderschap, de institutionele en financiële middelen te ontsluiten die nodig zijn om bewezen interventies te implementeren met de bijbehorende nationale verantwoordelijkheid, stimulans en schaal om te slagen.

“Sterk nationaal leiderschap door de benoeming van een kabinetsminister met verantwoordelijkheid over meerdere instanties, de oprichting van een nationale verkeersveiligheidsentiteit die rapporteert aan de minister en de toezegging van een jaarlijks verkeersveiligheidsfonds van AUD$3 miljard zullen de sleutel tot succes zijn.

“Verkeerstrauma heeft gevolgen voor elke gemeenschap en elke weggebruiker. Het leiderschap van de vice-premier en de onpartijdige steun voor de aanbevelingen van het onderzoek bieden een unieke kans om dit het keerpunt voor de verkeersveiligheid in Australië te laten zijn, ‘zei hij.

iRAP ondersteunt de onderzoeksaanbevelingen volledig en staat klaar om onze lokale bevolking te ondersteunen AusRAP partners bereiken een Australië zonder risicovolle wegen. De Australische automobielvereniging (AAA), ARRB En Oostenrijk samen met de lokale mobiliteitsclubs en staats- en territoriale wegenbureaus implementeren ze de op feiten gebaseerde AusRAP-aanpak al met succes (zie Casestudy van Bruce Highway).

Australië heeft al beleidsdoelen gesteld om in 2020 90% aan reizen op nationale snelwegen een driesterrenstandaard of beter te hebben en ruim 80% aan reizen op rijkswegen een driesterrenstatus of beter te hebben.

“Onze visie voor 2030 en daarna moet zijn om te streven naar vijfsterrenprestaties voor voetgangers, fietsers, motorrijders en voertuiginzittenden in onze steden en dorpen en op onze snelwegen en lokale straten. Wij zijn slim genoeg om dat mogelijk te maken en een blijvende erfenis van veilige wegen voor alle Australiërs te bieden. Alles minder gaat ervan uit dat dood en letsel acceptabel zijn”, aldus McInerney.

Het opzetten van een formele AusRAP-eenheid zal zorgen voor belangrijke nationale coördinatie en nauwgezetheid bij investeringen en innovatie in infrastructuur en snelheidsbeheer die het potentieel van veiliger wegen zullen ontsluiten om levens te redden en succes te helpen meten. Het opnemen van minimale sterrenwaarderingsdoelstellingen en verkeersveiligheid als een belangrijk criterium voor investeringen in Infrastructure Australia en wegenontwerpnormen is een must. Het opzetten van een Safer Roads Fund dat zich richt op de wegen met het hoogste risico in het land zal levensreddende en letselverminderende resultaten opleveren voor lokale overheidswegen, waardoor ook besparingen zullen worden ontsloten voor de gezondheidszorg, de welzijns- en verzekeringssector. Een win-winsituatie voor iedereen.

Belangrijk is dat de onderzoeksaanbevelingen ook de cruciale rol voor Australië benadrukken om nauw samen te werken met landen in onze regio om de verkeersveiligheid te verbeteren.

“Op basis van de huidige trends zullen er in 2030 wereldwijd meer dan 300 miljoen mensen gedood of gewond raken. Australische expertise, Australische partnerschappen en Australische vriendschappen met onze buren kunnen ervoor zorgen dat dit niet gebeurt. We hebben de vaccins voor wegen en we hoeven ze alleen maar toe te passen op een schaal die ertoe doet”, voegde de heer McInerney eraan toe.

Mondiale en regionale partnerschappen met iRAP, Global NCAP, Wereldbank, Asian Development Bank, Asian Infrastructure Investment Bank, UN Road Safety Trust Fund en de onlangs aangekondigde Indo-Pacific samenwerking op het gebied van infrastructuurinvesteringen kunnen onze buren allemaal helpen de SDG-doelen van de VN te bereiken. Door prioriteit te geven aan verkeersveiligheidsresultaten die gebruik maken van de expertise van Australië, zullen er lonende en nuttige vriendschappen in de regio ontstaan die de last van verkeerstrauma's verlichten van de andere ontwikkelingsuitdagingen in de regio.

“Er is niets meer lonend dan het redden van een leven of het helpen voorkomen van een levenslange blessure die de loop van de toekomst van een heel gezin kan veranderen. Onze politieke leiders, verkeersveiligheidskampioenen, noodhulp- en gezondheidsprofessionals die de onderzoeksaanbevelingen zullen implementeren, hebben het potentieel en de verantwoordelijkheid om honderdduizenden kinderen en volwassenen te redden van de tragedie van verkeerstrauma’s. Laten we ons verenigen en ervoor zorgen dat dit gebeurt”, zei de heer McInerney.

Het onderzoek werd geleid door universitair hoofddocent Jeremy Woolley, directeur van het Centre for Automotive Safety Research aan de Universiteit van Adelaide, en dr. John Crozier, voorzitter van het Trauma Committee van het Royal Australasian College of Surgeons, met de steun van adviseurs Rob McInerney en Lauchlan McIntosh, voorzitter van het Australasian College of Road Safety.

AusRAP is een partnerschapsprogramma dat wordt geleid door de AAA, ARRB en Austroads, samen met collega's uit de staat en het territorium.

Foto's van de lancering van de onderzoeksresultaten, Parliament House, Canberra,
12 september 2018:

(Let op: Rob McInerney is afwezig vanwege toezeggingen in Manilla op het ADB Transport Forum om capaciteit op te bouwen om levens te redden in de regio Azië-Pacific)

Voor meer informatie:

Berichtgeving in de media

Mediaberichten

Vragen aan Judy Williams, Global Program and Communications Manager op judy.williams@irap.org of tel 0400 782 204

Hoofdfotobijschrift: Lauchlan McIntosh, voorzitter van het Australasian College of Road Safety, Jeremy Woolley, directeur van het Centre for Automotive Safety Research van de Universiteit van Adelaide, Rob McInerney, CEO van iRAP, en Dr. John Crozier, voorzitter van het Royal Australasian College of Surgeons ' Traumacommissie, ontmoeting met vicepremier Hon Michael McCormack, parlementslid (midden) tijdens het onderzoeksproces

 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!