Selecteer een pagina

Samenvatting

De 26e FIA Mobiliteitsconferentie vond plaats in Montevideo, Uruguay van 23 tot 27 juli 2018, in combinatie met het 20e FIA Congress of Americas, en op vriendelijke uitnodiging van de Automovil Club del Uruguay (ACU). De missie van de FIA op het gebied van mobiliteit is ervoor te zorgen dat veilige, betaalbare en schone transportsystemen voor iedereen beschikbaar zijn. Met als thema Mobiliteit in Transformatie trok het evenement leden van auto- en toerclubs, samen met autoriteiten en andere belanghebbenden, om te discussiëren over manieren om toegankelijke, duurzame en veilige mobiliteit voor iedereen te bereiken.

Programma en presentaties

Bestaande uit keynote-sessies, paneldiscussies en workshops, biedt de programma gekeken naar onderwerpen als: mobiliteit in transport, de mondiale duurzaamheidsagenda, het ontsluiten van innovatieve mobiliteitsoplossingen, innovatie op het gebied van verkeersveiligheid en verbinding maken met de wereldgemeenschap. De presentaties van iRAP omvatten:

  • Mondiale verkeersveiligheid en 3-sterren of betere wegen – iRAP CEO Rob McInerney en regionaal directeur voor Amerika Julio Urzua
    In deze presentatie werden de beleids- en promotiemogelijkheden voor mobiliteitsclubs geprofileerd, voortbouwend op de nieuwe VN Global Road Safety Targets en de successen op het gebied van veiliger wegen met drie sterren of beter. Mobiliteitsclubs werken nauw samen met ministers en wegbeheerders om namens hun leden te pleiten voor veiligere wegen in lokale gemeenschappen. In de presentatie werd gekeken naar win-winoplossingen voor de overheid en clubs op basis van sterrenwaarderingen en upgrades van de infrastructuur. iRAP's Vaccins voor wegen Big Data Tool en Business Case for Safer Roads werden geprofileerd en de gebruiksmogelijkheden ervan uitgelegd om clubs te helpen inzicht te krijgen in de huidige veiligheidssituatie op de wegen in de wereld en de besparingen op economisch gebied en mensenlevens die mogelijk zijn bij het voldoen aan de mondiale verkeersveiligheidsdoelen 3 en 4 van de VN. De Rating for Schools-app en iRAP Innovation and the Safer Cities Consortium werden geprofileerd, evenals casestudies van het succes van mobiliteitsclubs bij het bepleiten en realiseren van veiligere wegen met 3 sterren of beter die levens redden en ernstig letsel voorkomen.
  • iRAP-sterrenwaardering voor scholen Demonstratiesessie – Julio Urzua, regionaal directeur van iRAP voor Amerika
    Met een introductie door Luca Pascotto, FIA Manager Road Safety and Advocacy. deze praktijksessie demonstreerde Sterrenwaardering voor scholen (SR4S), en de kansen die dit biedt aan clubs in hun belangenbehartiging. SR4S is het eerste systematische en op bewijs gebaseerde instrument ooit voor het meten, beheren en communiceren van de risico's waaraan kinderen worden blootgesteld tijdens schoolreizen. Het is ontwikkeld met sponsoring van FedEx en is een eenvoudig te gebruiken, goedkope applicatie die de kracht van de iRAP Star Rating for Pedestrians benut en een Android-tablet- of smartphone-app combineert met een Global Reporting-webapplicatie. SR4S beoordeelt het risico voor voetgangers op bepaalde locaties en zodra deze zijn gemeten, kunnen mitigatiebehandelingen worden overwogen en beoordeeld met een nieuwe sterbeoordeling. Er kan een investeringsplan worden opgesteld en interventies en succes kunnen worden gevolgd. De app ondersteunt snelle interventies die vanaf dag één levens en verwondingen redden.

Afbeelding rechtsboven: Rob McInerney en Gloria Hutt, Minister van Transport Chili beoordelen Vaccines for Roads, de veiligheid van de Chileense wegeninfrastructuur en projecten die in de regio plaatsvinden.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!