Selecteer een pagina

Buenos Aires, Argentinië: Op 5 en 6 februari werkte iRAP's regionale directeur Julio Urzua samen met vertegenwoordigers van FIA Regio IV om hen te trainen in het gebruik van de Star Rating for Schools App (SR4S).

Teams werden getraind in zowel de theorie als het praktische gebruik van de app in het veld. Hiervoor zijn twee scholen in Buenos Aires beoordeeld met behulp van een tablet met de SR4S-app. Uit de beoordeling van de Granaderos de San Martín-school kwamen drie tweesterrenlocaties en één éénsterrenpunt naar voren, terwijl uit de beoordeling van de General Manuel Belgrano-school één éénsterren-, één tweesterren- en één vijfsterrenlocatie naar voren kwam voor kinderen die daar naartoe reizen. en van school.

Met deze training is FIA Regio IV klaar om een breder programma te plannen om een groter aantal scholen te beoordelen, niet alleen in Argentinië maar ook in andere landen in Latijns-Amerika.

Recentelijk zijn wegen rondom 54 scholen in Uruguay beoordeeld, naar aanleiding van pilots in Memphis en Ho Chi Minh-stad in 2017.

Met de SR4S-tool kunnen groepen belanghebbenden en donoren de iRAP Pedestrian Star Rating op een eenvoudig te gebruiken en herhaalbare manier toepassen. Het biedt een objectieve maatstaf om de veiligheid van schoolroutes te beoordelen, investeringen te begeleiden en de veiligheidsprestaties in de loop van de tijd te benchmarken en te volgen.

Met miljoenen scholen over de hele wereld zal de goedkope app gebruik maken van hulpmiddelen en een op bewijs gebaseerde standaard voor veilige schoolreizen die uiteindelijk levens redden.

SR4S combineert een gebruiksvriendelijke Android-tablet-app en een webgebaseerde wereldwijde rapportagetoepassing voor het verwerken en delen van resultaten. De applicaties werken samen om de kracht van de iRAP Star Ratings te benutten om de risico's te meten waaraan kinderen worden blootgesteld op hun reis van en naar school.

Er wordt verwacht dat de Star Rating for Schools medio 2019 wereldwijd zal worden vrijgegeven.

Voor meer informatie, bezoek www.starratingforschools.org en meld u aan om nieuwsbriefupdates te ontvangen.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!