Selecteer een pagina

In een poging om de verkeersveiligheid op nationaal niveau te verbeteren, zullen de Australische staten en territoria beginnen met het publiceren van bijgewerkte informatie AusRAP sterbeoordelingen in 2024, met de toezegging om tegen 2025 sterbeoordelingen te publiceren voor alle belangrijke verkeersaders.

De recente release van een nieuwe AusRAP-strategie en businessplan door Oostenrijk De leden schetsen twaalf doelstellingen die gericht zijn op het ondersteunen van de nationale verkeersveiligheidsdoelstelling om ervoor te zorgen dat tegen 2030 ten minste 80% van het verkeer plaatsvindt op wegen met een waardering van drie sterren of hoger.

Als beheerder van AusRAP zal Austroads de verantwoordelijkheid op zich nemen voor de coördinatie van het programma en het ondersteunen van partners bij de uitvoering ervan. Austroads zal de AusRAP-activiteiten in heel Australië coördineren, inclusief rapportage, data-analyse en training van wegbeheerders.

De Australian Automobile Association (AAA) introduceerde AusRAP in 2001 in Australië en was een sterke voorstander van de waarde van verkeersveiligheidsgegevens en sterbeoordelingen op de weg. Het leiderschap van AusRAP werd in 2021 overgedragen van de AAA naar Austroads, wat een belangrijk moment markeerde in het AusRAP-verhaal en de toewijding van Austroads-leden aantoonde om het veiligheidsniveau van de Australische wegen geleidelijk te verhogen.

AusRAP-sterbeoordelingen worden gemeten op een schaal van 1 tot 5 sterren en geven een duidelijke indicatie van de veiligheidsprestaties van een weg, waarbij het risiconiveau halveert met elke extra ster. Een beoordeling van 5 sterren vertegenwoordigt het hoogste veiligheidsniveau, terwijl een beoordeling van 1 ster een hoger risico aangeeft. Analyse van AusRAP-gegevens zal bijdragen aan een algehele verbetering van de verkeersveiligheid door de optimalisatie van investeringen in de veiligheid van wegen te ondersteunen. De toezegging om sterbeoordelingen te publiceren en het minimumdoel van drie sterren voor 2030 te bereiken, vertegenwoordigt een cruciale stap in het mogelijk maken van de langetermijnvisie van Australië, namelijk nul doden en ernstig gewonden bij verkeersongevallen in 2050.

Austroads zal, als leider van AusRAP, samenwerken met een breed scala aan belanghebbenden, waaronder de AAA, het Australasian College of Road Safety, de Australian Local Government Association, het Department of Infrastructure, Transport, Regional Development, Communications and the Arts, iRAP. , de National Transport Research Organization, staats- en territoriumregeringen en lokale overheden.

Toerekenbare citaten

Austroads, Geoff Allan, algemeen directeur: Road Star-beoordelingen zijn een robuust hulpmiddel voor het communiceren van verkeersveiligheidsinformatie aan het publiek. Het proces van het verzamelen en verwerken van de wegbeoordelingsgegevens kost tijd en moeite en de inzet van de lidorganisaties van Austroads om de gegevens te publiceren is een belangrijke stap voorwaarts.

David Tucker, hoofd Projectadvies en Evaluatie van Infrastructuur Australië: “Het delen van gegevens tussen de industrie en de overheid kan leiden tot betere resultaten voor gemeenschappen, vooral als het gaat om de planning en het ontwerp van de belangrijkste wegeninfrastructuur van ons land en om ervoor te zorgen dat deze veiliger, duurzamer en veerkrachtiger zijn. Infrastructure Australia kijkt ernaar uit om samen te werken met AusRAP en Austroads om deze resultaten te bereiken.”

Australaziatisch College voor Verkeersveiligheid (ACRS): ACRS waardeert de rol van AusRAP bij het delen van kennis, zowel lokaal als mondiaal. Door actief inzichten en best practices bij te dragen, faciliteert AusRAP een gezamenlijke inspanning om de verkeersveiligheidsresultaten te verbeteren. ACRS erkent het belang van het delen van expertise, niet alleen binnen Australië maar ook op het wereldtoneel, en bevordert een collectieve aanpak om uitdagingen op het gebied van de verkeersveiligheid aan te pakken. Terwijl AusRAP blijft bijdragen aan dit kennisuitwisselingsinitiatief, kijkt ACRS ernaar uit om deze inspanningen voor de verbetering van de verkeersveiligheidspraktijken wereldwijd te ondersteunen en eraan deel te nemen.

International Road Assessment Programme (iRAP): Het International Road Assessment Program (iRAP) prijst de AusRAP-partners voor hun cruciale rol bij het bevorderen van de verkeersveiligheid in Australië. Van bijzonder belang is de ambitieuze doelstelling van Australië om ervoor te zorgen dat tegen 2030 ten minste 80% aan reizen plaatsvindt op wegen met een beoordeling van drie sterren of hoger, waarmee de internationale doelstelling van 75% wordt overtroffen. iRAP juicht de toewijding van de Australische wegenrechtsgebieden toe om de mondiale benchmarks te overtreffen en beschouwt dit als een lovenswaardige stap in de richting van het bereiken van aanzienlijke verbeteringen in de verkeersveiligheidsresultaten.

Wegen Australië, Ehssan Veiszadeh, Chief Executive Officer: Verkeersveiligheidsbeoordelingen helpen de normen van onze wegen te verbeteren. Roads Australia verwelkomt deze samenwerking tussen de industrie en de overheid om inzichten en gegevens te delen en landelijk beoordelingen te publiceren. Nu de toltarieven stijgen, is verkeersveiligheid een gedeelde verantwoordelijkheid. Dit is een praktische stap in de richting van het verbeteren van de transparantie van de veiligheidsnormen van belangrijke verkeersaders, in de hoop dat dit toekomstige planning en investeringen zal informeren.

Nationale Transportonderzoeksorganisatie (NTRO): Als een van iRAP's mondiale netwerken van Centers of Excellence die bijdragen aan het op bewijs gebaseerde onderzoek dat ten grondslag ligt aan AusRAP, is NTRO trots op deze belangrijke inzet van Austroads, haar lidorganisaties en samenwerkingspartners voor een gecoördineerde toepassing van AusRAP en het rapporteren van sterrenwaarderingen op de nationale wegennetwerken. Een dergelijke inzet is een belangrijke stap in de richting van het redden van levens door de ontwikkeling van een veiligere weginfrastructuur voor alle weggebruikers.

Meer informatie over AusRAP

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!