Selecteer een pagina

De Horizon Europa doctoraal netwerk IVORY “AI for Vision Zero in Road Safety” wordt gecoördineerd door TU Delft | Technologie, beleid en management, had vorige week de kick-off bijeenkomst in Delft.

IVORY heeft tot doel een nieuw raamwerk te ontwikkelen voor de optimale integratie van kunstmatige intelligentie (AI) in verkeersveiligheidsonderzoek en een nieuwe generatie vooraanstaande onderzoekers in het veld op te leiden om de VN Sustainable Development Goals Target 3.6 aan te pakken om het aantal verkeersdoden tegen 2030 te halveren. en de 'Vision Zero'-strategie van de Europese Commissie (EC) om het aantal verkeersdoden tegen 2050 te elimineren.

IVORY zal de academische wereld, de industrie en het beleid samenbrengen om drie belangrijke onderzoeksdoelen te bereiken:

  • het ontwikkelen van verantwoorde en eerlijke AI voor de verkeersveiligheid
  • ter ondersteuning van de interactie tussen gebruiker, voertuig en weg met AI
  • om AI te gebruiken voor proactief en schaalbaar infrastructuurveiligheidsbeheer

Er zullen vier academische en acht niet-academische begunstigden zijn, evenals acht geassocieerde partners, afkomstig uit de disciplines engineering, data science en ethiek van technologie in tien landen. Dertien (13) onderzoekers zullen worden getraind in nieuwe verantwoorde AI-toepassingen voor assistentie van weggebruikers en veiligheidsbeheer van infrastructuur, en er zal een duurzaam leer- en netwerkplatform worden gecreëerd.

Ondanks zijn potentieel is AI relatief onderontwikkeld op het gebied van verkeersveiligheid vergeleken met andere domeinen. Het wordt grotendeels door de industrie aangestuurd, op relatief verspreide wijze, zonder gemeenschappelijke doelstellingen.

De VN en de EC hebben beide de kloof tussen technologie en engineering benadrukt bij het benutten van het potentieel van AI voor het beperken van risico's op de weg.

Bovendien is de focus van AI-onderzoek en -innovatie primair gericht op de inzet van geconnecteerde en geautomatiseerde voertuigen (CAV’s), wat resulteert in ongelijke kansen voor de meeste landen over de hele wereld die niet klaar zijn voor automatisering, terwijl ze ook te kampen hebben met een onevenredige last van wegverkeer. verkeersslachtoffers.

Een ‘silo’-effect in de opleiding van onderzoekers en professionals tussen de sectoren (academische wereld, industrie en beleid) en disciplines waarbij AI betrokken is (engineering, datawetenschap en de ethiek van technologie) heeft geresulteerd in een gebrek aan gemeenschappelijk begrip van de bredere uitdagingen en problemen. mogelijkheden van AI voor de verkeersveiligheid.

De resultaten van IVORY zullen niet alleen robuustere gebruikersondersteuning bieden via AI in de voertuigautomatisering, maar zullen ook een meer verantwoordelijk en proactief beheer mogelijk maken van de aanhoudende problemen van bestaande, conventionele, weinig geautomatiseerde transportsystemen, zodat nieuwe kansen voor de mondiale verkeersveiligheidsimpact ontstaan. kan ontstaan.

IVORY zal een design-for-value-benadering hanteren voor AI op het gebied van verkeersveiligheid, waarbij de ethische principes van rechtvaardigheid en verklaarbaarheid worden geoperationaliseerd en efficiënte AI-oplossingen worden geboden voor kansarme groepen zoals kwetsbare weggebruikers en weggebruikers in lage- tot middeninkomenslanden.

Consortiumpartners zijn onder meer de Technische Universiteit Delft (TU Delft), de Nationale Technische Universiteit van Athene (NTUA), Universiteit Hasselt, Faculteit Transport- en Verkeerswetenschappen, Universiteit van Zagreb (FPZ), Oseven, PSA Automobiles SA, Cegeka, Abeona, Cardioid Technologies LDA, Royal HaskoningDHV, TNO, FRED Engineering, European Institute of Road Assessment (EIRA), Traffic Injury Research Foundation of Canada (TIRF), Instituto Superior de Engenharia de Lisboa (ISDL), Transport for West Midlands (TFWM), Infranea , Agilysis Ltd, International Road Assessment Programme (iRAP), LAB (Groupement D'interet Economique Derecherches Et D'etudes PSA Renault) en Citymesh.

Binnenkort worden vijftien (15) PhD-posities over AI voor verkeersveiligheid bekendgemaakt.

Voor meer informatie over het project, bezoek https://ivory-network.eu/

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!