Selecteer een pagina

iRAP feliciteert de Ministerie van Transport Maleisië En Maleisisch Instituut voor Verkeersveiligheidsonderzoek (MIROS) over de publicatie van het nationale verkeersveiligheidsplan voor 2030, afgestemd op VN-doelen 3 en 4, en met aanbevelingen voor de voortzetting van de implementatie van het lokale wegenbeoordelingsprogramma MyRAP om wegen met een hoog risico te elimineren om levens en ernstig letsel te redden.

Het Verkeersveiligheidsplan (MRSP) 2022-2030 van Maleisië stelt doelstellingen vast om het percentage kilometers nieuwe en bestaande wegen dat een beoordeling van drie sterren of beter krijgt te vergroten, en in het bijzonder om de sterbeoordeling uit te breiden voor alle soorten wegen en gebieden met een hoog risico, zoals scholen en bedrijfsactiviteitenzones . Het beveelt verder aan dat voor de voortdurende werkzaamheden van MyRAP de implementatie van de iRAP-methodologie, hulpmiddelen en training wordt gewaarborgd, aangepast aan de lokale situatie en behoeften.

Het plan stelt: “Het sterrenwaarderingsprogramma voor wegen in Maleisië bestaat sinds 2007 en omvat 3.700 km op hoofdroutes via de International Road Assessment Programme (iRAP). Op basis van de uitgevoerde evaluatie bleek dat 91% van de federale wegen en 13% van de snelwegen buiten de bebouwde kom een score van 3 sterren of lager hadden. In 2017 is het percentage wegennetwerken met een beoordeling van 3 sterren of beter gestegen van 52,4% naar 95,5% voor stedelijke snelwegen, op basis van de onmiddellijke verbeteringen die zijn doorgevoerd en de naleving door bestuurders van de wegsnelheidslimieten. Deze prestatie laat zien dat dit evaluatieprogramma het niveau van de verkeersveiligheid in het land kan verbeteren.”

Verkeersongevallen zijn de belangrijkste doodsoorzaak in Maleisië en eisen jaarlijks meer dan 6.500 levens.

Het Plan 2030 heeft tot doel alle verkeersveiligheidsniveaus te verbeteren door doelstellingen en verschillende initiatieven, programma's, strategieën en interventiemaatregelen vast te stellen op basis van 10 prioriteitsgebieden voor de komende 10 jaar. De prioriteitsgebieden zijn onder meer:

Uitgelijnd met de 12 vrijwillige mondiale prestatiedoelstellingen voor verkeersveiligheid van de VNzal het plan worden uitgevoerd met medewerking van alle belanghebbenden, waaronder overheidsinstanties, de particuliere sector, niet-gouvernementele organisaties (NGO's), lokale gemeenschappen en prominente pleitbezorgers van verkeersveiligheid.

De Maleisische regering wil een rolmodel worden door een duurzaam en dynamisch verkeersveiligheidsbeheersysteem te introduceren in de interne managementprocedures en -activiteiten van de overheid.

In het voorwoord van het plan zegt premier YAB Dato Sri Ismail Sabri bin Yaakob: “Door de acties in het kader van het vorige Maleisische Verkeersveiligheidsplan 2014-2020 hebben we met succes een reductiepercentage van 4,8% per jaar geregistreerd in termen van het aantal dodelijke slachtoffers door verkeersongevallen. We kunnen het ons echter niet veroorloven om zelfgenoegzaam te zijn over deze prestatie. Het bestaande verkeersveiligheidsbeleid en de leidende beginselen moeten voortdurend worden geëvalueerd en verbeterd om de effectiviteit en relevantie ervan bij het bereiken van het uiteindelijke doel te garanderen. Er moeten proactieve en strategische acties worden ondernomen om onze visie te verwezenlijken om van Maleisië een land te maken zonder verkeersdoden.

“Hoewel de visie van nul verkeersdoden een lastige opgave is om te verwezenlijken, geloof ik dat het, met de medewerking en toezeggingen van alle partijen en alle betrokkenen, niet onmogelijk is. Laten we ons allemaal verenigen om alles wat gepland en geschetst is uit te voeren om van MRSP 2022-2030 een succes te maken voor heel Keluarga Maleisië”, schetst hij.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!