Selecteer een pagina

Project PHOEBE zal proberen voort te bouwen op de sterke punten van zowel de verkeersveiligheidsbeoordelingsinstrumenten van iRAP als de simulatie- en kunstmatige intelligentie van AIMSUN voor toekomstige mobiliteitsinstrumenten om geharmoniseerde, geïntegreerde en toonaangevende instrumenten voor veiligheidsvoorspelling te leveren die rekening houden met geslacht, leeftijd en vaardigheidsniveaus bij het bieden van voor toekomstige mobiliteit.

Het consortium Predictive Approaches for Safer Urban Environment (bekend als Project PHOEBE) is een van de goedgekeurde projecten voor de Horizon 2022-subsidie, gefinancierd door de Europese Unie. Het 45 maanden durende project, waarbij 11 toonaangevende partners uit de sector betrokken zijn, is deze week van start gegaan en brengt de interdisciplinaire kracht van verkeerssimulatie, verkeersveiligheidsbeoordeling, menselijk gedrag, modusverandering en geïnduceerde vraagmodellering en nieuwe en opkomende mobiliteitsgegevens samen. in een geharmoniseerd, toekomstgericht beoordelingskader voor de verkeersveiligheid.

Het project heeft tot doel een geïntegreerd, dynamisch en schaalbaar mensgericht raamwerk voor voorspellende veiligheidsbeoordeling te ontwikkelen voor alle typen weggebruikers in stedelijke gebieden.

PHOEBE zal de technische specificaties en data-optimalisatiestromen leveren aan beleidsmakers, transportplanners en verkeersanalisten, waarbij verkeersveiligheid op beslissende wijze wordt opgenomen als prestatie-indicator in verkeersmodellering die aansluit bij de UN Global Targets. Het zal het mogelijk maken het risico te voorzien van de introductie van nieuwe vervoerswijzen en technologische en regelgevende veranderingen in vervoerssystemen in een virtuele simulatieomgeving waarin het urgent is om rekening te houden met de eisen van kwetsbare weggebruikers.

Nieuwe vervoerswijzen en verschuivingen in consumentenpatronen hebben een directe invloed op de niveaus van verkeerstrauma's en het daaruit voortvloeiende vermogen van Europese steden en dorpen om ervoor te zorgen dat de EU-doelstelling van een vermindering van het aantal ernstige verwondingen en dodelijke slachtoffers bij verkeersongevallen met 50 procent in 2030 wordt gehaald.

Ambitieuze actie is nodig om uiteindelijk in 2050 tot nul verkeersdoden en ernstig gewonden te komen. Er is een specifieke behoefte aan nieuwe benaderingen die rekening houden met de dynamische en snel veranderende aard van stedelijke verkeersomgevingen en hun impact op de veiligheid van alle soorten weggebruikers. geslacht, leeftijd en mobiliteitsniveaus.

Stadsbesturen en transportsysteembeheerders zullen profiteren van voorspellende instrumenten die in het kader van Project PHOEBE zullen worden ontwikkeld en die het mogelijk maken om op deze veranderingen en hun implicaties voor de verkeersveiligheid, mobiliteit en transport te anticiperen en te plannen, en de daarmee samenhangende beleids-, regelgevings- en consumentgerichte respons te ondersteunen. . Eenvoudige en effectieve visualisatie en sociaal-economische modellering zullen het vertrouwen bieden voor beleidsbeslissingen en investeringen om ervoor te zorgen dat de doelstellingen van de Verenigde Naties, de Europese Unie, de nationale en lokale verkeersveiligheid en duurzame transportdoelstellingen worden bereikt.

Om het potentieel van verbeterde virtuele modellering aan te tonen, zal PHOEBE gebruik maken van nieuwe gegevensbronnen. Met de recente ontwikkelingen op het gebied van technologie en tools voor gegevensverzameling komen snel verzamelde gegevensbronnen van hoge kwaliteit steeds vaker beschikbaar in stedelijke vervoerssystemen.

Het consortium brengt een uniek en divers team samen met een gevestigde staat van dienst in het leveren van zeer innovatieve en op feiten gebaseerde projecten en oplossingen van de Europese Commissie. Door de modellen en methoden van iRAP en Aimsun met elkaar te verbinden, en door gebruik te maken van de stakeholdernetwerken van POLIS en EuroRAP/EIRA, de technologie en big data-vaardigheden van The Floow, Factual Consulting en OSeven en het menselijk gedrag, mode-shift en beleid en sociaal-economische analysevaardigheden van de universitaire partners (NTU Athene, TU Delft, TU München en UP Valencia), heeft het consortium er vertrouwen in dat PHOEBE de verwachte resultaten zal waarmaken en “veilige, naadloze, slimme, inclusieve, veerkrachtige en duurzame mobiliteitssystemen voor mensen zal ondersteunen.” en goederen” en levens redden.

Het PHOEBE-project wordt gefinancierd door Horizon Europa onder subsidieovereenkomst nr. 101076963. Britse deelnemers worden ondersteund door UKRI-subsidienummers 10038897 (iRAP) en 10056912 (The Floow).

De kick-offbijeenkomst van Project PHOEBE vond plaats op 6 en 7 december in Brussel

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!