Selecteer een pagina

Vorige week woonden meer dan 70 mensen van over de hele wereld het webinar Demonstration of Urban Investment Plans bij – de meerderheid van de aanwezigen kwam uit Groot-Brittannië, maar er was ook vertegenwoordiging uit Japan, Thailand, Zambia, de VS, Bolivia, Denemarken, Georgië, Oeganda en Ierland .

Kennis uit de hele wereld is samengebracht in een driejarig project onder leiding van de Stichting Verkeersveiligheid en ondersteund door een subsidie van de Verkeersveiligheid vertrouwen. De bevindingen worden opgenomen in de iRAP-instrumenten als een extra reeks tegenmaatregelen: stedelijke investeringsplannen. Het helpt wegbeheerders te begrijpen hoe risico's veranderen langs een individueel weggedeelte of over een netwerk, op basis van de veiligheidsprestaties van de infrastructuur zelf.

De nieuwe stedelijke tegenmaatregelen zijn nu beschikbaar ViDA en na het bekijken van het onderstaande webinar kunt u zien hoe u de tegenmaatregelen kunt inschakelen voor uw eigen stedelijke projecten.

De stedelijke investeringsplannen zijn een fantastisch voorbeeld van een lokale innovatie die in Groot-Brittannië is uitgeprobeerd, voortbouwend op de iRAP Star Rating Methodology, om in een lokale behoefte te voorzien.

Via het Innovation Framework van iRAP is het een van de vele opwindende initiatieven die wereldwijd gaande zijn en die door iRAP veiliger worden gemaakt. Het zal landen helpen sneller te streven naar de mondiale doelstelling om het aantal verkeersdoden en -gewonden tegen 2030 te halveren. Na de succesvolle lokale pilot wordt het mondiaal testen van de tool volgend jaar verwacht.

Over het project:

Er heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke verschuiving plaatsgevonden, waarbij de tekortkomingen van traditionele autogerichte wegenontwerpen in stedelijke gebieden worden onderkend. Sommige grote steden over de hele wereld hebben hun aanpak bij het ontwerpen en beheren van hun stedelijke wegennetwerken fundamenteel veranderd, waarbij veiligheid en mobiliteit voor voetgangers en fietsers voorop staan. Veranderingen bij de groepen weggebruikers zelf, zoals de toegenomen fiets- en micromobiliteit, zetten steden er ook toe aan om naar manieren te zoeken om voor alle weggebruikers een veiliger stedelijke wegomgeving te bieden.

Als resultaat van deze verschuiving is er nu een nieuwe hoeveelheid kennis ontstaan die de veiligheidsresultaten van de innovatieve behandelingen van deze nieuwe benaderingen van het ontwerp van stedelijke wegen vastlegt. Een groot deel ervan is al gedocumenteerd in verkeersveiligheidshandleidingen en -gidsen, zoals het Global Designing Cities Initiative (NACTO-GDCI) van de National Association of City Transportation Officials. Wereldwijde straatontwerpgids, de Safer Streets by Design van het World Resource Institute en andere verkeersveiligheidshandleidingen.

De iRAP-hulpmiddelen bieden verschillende resultaten die nuttig zijn bij het beoordelen van de veiligheid van een wegennetwerk. Dankzij de functionaliteit voor sterbeoordelingen en het schatten van dodelijke en ernstige verwondingen kunnen autoriteiten inzicht krijgen in hoe risico's veranderen langs een individueel weggedeelte of over een netwerk, op basis van de veiligheidsprestaties van de infrastructuur zelf.

Er is een kans om op deze vooruitgang voort te bouwen en de nieuwste innovatieve behandelingen voor kwetsbare weggebruikers (VRU's) vast te leggen die onmiddellijk kunnen worden ingezet via de gevestigde activiteiten van de Road Safety Foundation (RSF) in Groot-Brittannië, EuroRAP in heel Europa, en iRAP met zijn mondiale programma dat meer dan 100 landen bereikt. Belangrijk is dat dit werk nauw aansluit bij de Global Road Safety Performance Targets van de VN-lidstaten, die het verkeersveiligheidsbeleid en de verkeersveiligheidspraktijk in Groot-Brittannië en internationaal zullen informeren en beïnvloeden.

Het doel van dit project was het verbeteren van de Investeringsplannen voor veiligere wegen (SRIP's) gegenereerd door de iRAP-aanpak, om ervoor te zorgen dat de nieuwste inzichten en innovaties op het gebied van veiligheidsmaatregelen voor kwetsbare weggebruikers (VRU’s) – voetgangers, fietsers en motorrijders – in stedelijke omgevingen volledig worden ingebed, waardoor wegbeheerders beter kunnen pleiten voor investeringen ter voorkoming van VRU dodelijk en ernstig gewond.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!