Selecteer een pagina

Op zondag 21 november, Wereldherdenkingsdag voor verkeersslachtoffers 2021 (WDoR21) zal de nadruk leggen op het terugdringen van de verkeerssnelheden – lage snelheden, die het potentieel hebben om veel doden en ernstig gewonden te voorkomen, met name die van voetgangers en alle andere kwetsbare weggebruikers – kinderen, ouderen en gehandicapten. 

Zoals elk jaar ondersteunt iRAP deze belangrijke dag terwijl we pauzeren voor #RememberSupportAct voor straten met lage snelheid die levens beschermen en redden.

In de aanloop naar en tijdens #WDoR2021 zullen een aantal evenementen plaatsvinden, waaronder op 18 november. Sluit je aan bij GRSF voor een webinar over de Wereldherdenkingsdag voor verkeersslachtoffers roadsafetyfacility.org/events/webinar-world-day-remembrance-road-traffic-slachtoffers

Krijg toegang tot meer evenementen op de WDoR-website.

De doelstellingen van WDoR 2021 moeten verkeersslachtoffers en hun families een platform bieden om:

  • denk aan alle doden en ernstig gewonden op de wegen;
  • het cruciale werk van de hulpdiensten erkennen;
  • de aandacht vestigen op de doorgaans triviale juridische reactie op verkeersdoden en -gewonden;
  • pleiten voor een betere ondersteuning van verkeersslachtoffers en hun families;
  • het bevorderen van op feiten gebaseerde acties om verdere verkeersdoden en -gewonden te voorkomen en uiteindelijk te stoppen.

Thema: ACT voor lagesnelheidsstraten

Straten met lage snelheid redden levens. Bij verkeersongevallen komen jaarlijks 1,35 miljoen mensen om het leven en raken tientallen miljoenen gewond. Deze sterfgevallen en gewonden zijn te voorkomen. Een snelheid van 30 km/u beschermt weggebruikers en vermindert het aantal doden.

Bekijk deze verhalen van de #RAP-gemeenschap over de hele wereld die oproept om 30 km/u de nieuwe norm te maken in hun stad. De video's, geproduceerd voor de UNGRSW 2021 in samenwerking met de Mondiale Alliantie van NGO’s voor Verkeersveiligheid, laat de ervaringen van leden in hun gemeenschap zien en pleit voor snelheidslimieten van 30 km/uur om het lokale verkeersrisico te verminderen.

Als we de Tweede decennium van actie voor de verkeersveiligheidzal de Wereldherdenkingsdag voor verkeersslachtoffers een belangrijke rol blijven spelen bij het benadrukken van de reden zelf voor alle noodzakelijke acties die in de Globaal plan.

Met de donorsteun van de Stichting FIAzal iRAP samenwerken met partners over de hele wereld om ervoor te zorgen dat nieuwe wegen veilig zijn en bestaande wegen met een hoog risico worden gefinancierd en verbeterd op een schaal die er toe doet. Samen zullen we zorgen voor veilige reizen voor alle weggebruikers, in lijn met belangrijke mondiale agenda’s gericht op verkeersveiligheid, de gezondheid van kinderen, klimaat, transport, gender en stedelijke mobiliteit.

Het volgende decennium zal zich strategisch richten op de mondiale aanpak en instrumenten van iRAP om partnerschappen te bereiken voor impact in 2030 in belangrijke prioritaire initiatieven om schaalgrootte te bereiken en het aantal geredde levens te maximaliseren.

Aanvullende bronnen die beschikbaar zijn om te helpen:

Onze gedachten gaan uit naar de families van verkeersslachtoffers en hulpverleners op deze Wereldherdenkingsdag. Wij beloven u – ons dagelijks werk wordt gedaan ter nagedachtenis aan uw dierbaren die verloren zijn gegaan. Wij steunen u en verbinden ons ertoe om samen met onze partners alles te doen wat we kunnen om wegen met een hoog risico te elimineren.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!