Selecteer een pagina

iRAP Global Innovation Manager Monica Olyslagers zal een presentatie geven AiRAP bij de IRF-jaarvergadering op 21 oktober in een sessie over “Ontketenen van het potentieel van digitalisering in de wegsector”.

Registratie is gratis voor de jaarlijkse herfstconferentie van de International Road Federation (IRF), die van 20 tot en met 21 oktober online wordt gehouden onder het thema “Innovation: Charting Pathways to Sustainable Mobility”.

Nu de snelgroeiende bevolking tot aanzienlijke verstedelijking leidt, wordt voorspeld dat de vraag naar nieuwe transportinfrastructuur de komende decennia enorm zal groeien. De nieuwe uitdagingen: de toenemende verwachtingen van bedrijven, gebruikers van diensten en het publiek en de noodzaak om de CO2-uitstoot en het afval te verminderen.

Voor de wegensector betekent dit het vinden van innovatieve manieren om te voldoen aan de behoefte aan het aanleggen van nieuwe wegen, het onderhouden, verbeteren en exploiteren van het bestaande wegennet, en tegelijkertijd deze acties in lijn te brengen met de bepalingen van de Overeenkomst van Parijs – gericht op het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen – en die van de SDGs die streven naar een rechtvaardige, veilige en duurzame mobiliteit voor iedereen.

Onze collectieve taak: een werkelijk veilig, duurzaam en efficiënt multimodaal transportsysteem creëren. Om dit te laten gebeuren, moeten we leren anders te denken en dingen te doen.

De komst van nieuwe digitale technologieën maakt efficiëntieverbeteringen in bestaande vervoerssystemen mogelijk en maakt deze gebruiksvriendelijker en duurzamer. Integratie tussen transportnetwerken en -modi wordt aangedreven door het groeiende vermogen om realtime systeemgegevens en -informatie beschikbaar te maken voor operators en gebruikers.

Geen van de buitengewone mobiliteitsveranderingen waarvan we getuige zijn, zou mogelijk zijn zonder de juiste infrastructuur. Toch is er voor het transformeren van de mobiliteit meer nodig dan alleen technologie en infrastructuur. Het transformeren van mobiliteit vereist innovatie op alle fronten: in de manier waarop we denken, plannen, ontwerpen, leveren en beheren van transportsystemen.

iRAP's AiRAP Het initiatief heeft tot doel de vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie, machine learning, vision-systemen, LIDAR, telematica en andere gegevensbronnen vast te leggen om cruciale informatie te leveren over verkeersveiligheid, ongevalsprestaties en investeringsprioritering voor alle weggebruikers. De gegevens zouden voldoen aan de gemeenschappelijke mondiale standaard van iRAP, die al wereldwijd wordt gebruikt voor het vastleggen van wegkenmerken die van invloed zijn op de verkeersveiligheid om de prestaties te stroomlijnen en te benchmarken.

De versnelde en intelligente codering van deze attributen zal het ook mogelijk maken dat de schaal en frequentie van gegevensverzameling een uitgebreide tracking van prestaties in de loop van de tijd ondersteunt. Dit zal de besluitvorming en investeringsprioritering ondersteunen op de schaal die nodig is om te helpen voldoen aan Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 3.6 van de Verenigde Naties; Het aantal verkeersdoden en ernstig gewonden in 2030 halveren.

AiRAP omvat twee hoofdelementen:

  • De AiRAP attribuutaccreditatie zal verifiëren dat de brongegevens die zijn omgezet in iRAP-attributen voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van iRAP en schaalbaar zijn; Dat wil zeggen dat het consistent kan worden toegepast op specifieke geografische locaties en wegtypen.
  • De AiRAP 'Data Marketplace' zal degenen die gegevens nodig hebben, verbinden met degenen die deze gegevens leveren.

Schrijf u in voor de IRF Meeting en bekijk het programma en de sprekers hier.

Lees meer over AiRAP hier.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!