Selecteer een pagina

Het originele persbericht met betrekking tot dit evenement is beschikbaar hier  (© 2021 IOAS. Alle rechten voorbehouden) .

De presentatie van voorstellen voor verkeersveiligheid en de levering van risicokaarten van het trans-Europese wegennetwerk van het land werden gedaan bij het Ministerie van Infrastructuur en Transport door het Instituut voor Verkeersveiligheid (IOAS) “Panos Mylonas”. De ingediende kaarten hebben betrekking op het SLAIN-project (Saving Lives Assessing and Improving TEN-T Road Network Safety), opgesteld door het Verkeersveiligheidsinstituut “Panos Mylonas” in samenwerking met de internationale organisatie EuroRAP en partners uit Italië, Spanje en Kroatië, en is mede -gefinancierd door de Europese Gemeenschap via het CEF-programma (Connecting Europe Facility 2014-2020), met toestemming van het ministerie van Infrastructuur en Transport.

Het doel van het project is verkeersveiligheid en als gevolg daarvan (onder andere) de creatie van een risicoclassificatiekaart van het trans-Europese wegennetwerk van Griekenland. Deze actie is verenigbaar met richtlijn 2008/96 van het Europees Parlement (die is opgenomen in de Griekse wetgeving met PD 104/2011 (Staatscourant 237/A/7-11-2011)) maar ook met de herziening van 2019/ 1936/EG waar een verkeersveiligheidsbeoordeling is voorzien.

De creatie van de risicokaarten en de berekening van de relevante indicatoren werd uitgevoerd volgens de internationale methodologie EuroRAP en verwijst naar het Trans-Europese wegennetwerk van de periode 2015-2018 met de bijbehorende beschikbare gegevens). Deze methodologie is volledig compatibel en geaccepteerd door de nieuwe Europese Richtlijn en andere internationale organisaties (WHO, Wereldbank). Dit maakt een directe vergelijking tussen verschillende landen mogelijk, aangezien dezelfde methodologie internationaal wordt toegepast, in meer dan 100 landen tot nu toe. De twee kaarten die in het kader van het SLAIN-project zijn gemaakt, hebben betrekking op de dichtheid van gebeurtenissen en de risico-index, die respectievelijk het collectieve en individuele risiconiveau van weggebruikers vertegenwoordigen. geelgroen, van het hoogste naar het laagste gevaarsniveau. De vergelijking van de gegevens van de verkeersongevallen over de beschouwde periode van vier jaar concludeert het positieve resultaat van de verbetering van de verkeersveiligheid. Opnieuw wordt de cruciale rol benadrukt die het snelwegennetwerk in Griekenland speelt bij het terugdringen van de risico-indicatoren: het percentage wegen met een laag risico is verbeterd van 12% naar 87% van het totale trans-Europese netwerk.

De president van het Instituut, mevrouw Vasiliki Danelli-Mylonas, en leidinggevenden van IOAS. “Panos Mylonas” overhandigde de risicokaarten aan het Ministerie van Infrastructuur en Transport, waarbij Griekenland aan de Europese instellingen de naleving van zijn verplichtingen documenteerde.

Zoals de vice-minister van Infrastructuur en Transport, de heer Giannis Kefalogiannis, stelde: “verkeersveiligheid is een kwestie van de hoogste prioriteit voor de huidige regering. Bij het Ministerie van Infrastructuur en Transport proberen we, onder leiding van de heer Costas Karamanlis, internationale beste praktijken over te nemen om over de juiste instrumenten voor beleidsvorming te beschikken, in samenwerking met de instanties die aan deze inspanning bijdragen. ”

De secretaris-generaal van Infrastructuur, de heer George Karagiannis, bedankte bij ontvangst van de kaarten de voorzitter van het Verkeersveiligheidsinstituut (RSI) “Panos Mylonas” voor het overhandigen van de kaarten en sprak zijn tevredenheid uit “voor het werk dat is uitgevoerd door de relevante afdelingen en de medewerkers van het ministerie, voor een kwestie die bijzonder belangrijk is voor de strategische planning van de infrastructuur in het land en voor de prioritering van de interventies op het niveau van de verkeersveiligheid. ”

Volgens mevrouw Danelli-Mylonas: “Wij achten de belangstelling van de minister van Infrastructuur en Transport, de heer Costas Karamanlis, met betrekking tot verkeersveiligheidskwesties, van groot belang, evenals van de vice-minister, de heer Ioannis Kefalogiannis, de secretaris-generaal van Infrastructuur De heer Georgios Karagiannis en ambtenaren van het ministerie die aan de discussies deelnamen. Onze constructieve samenwerking met de EuroRAP-organisatie, waarvan een actief lid de IOAS. “Panos Mylonas” sinds 2010, en met partners uit andere Europese landen, evenals de volledige steun van het Ministerie van Infrastructuur en Transport in het kader van het SLAIN-programma, zijn erg belangrijk. Het versterken van de verkeersveiligheid in Griekenland draagt aanzienlijk bij aan het verkeersveiligheidsbewustzijn en de bescherming van het leven op de wegen. “We zijn erg blij dat we vandaag de dag in ons land een modern netwerk van snelwegen hebben dat bijdraagt aan het vervoer van alle weggebruikers en de ontwikkeling van het land.”

Met de goedkeuring van de kaarten door het ministerie voldoet Griekenland aan de eisen zoals gesteld in de European Road Infrastructure Safety Management Director (RISM). –

Procedure
De risicokaarten van het Trans-Europese wegennetwerk van het land zijn te vinden hier En hier . Download SLAIN IOAS-risicokaarten

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!