Selecteer een pagina

De Europees Road Assessment Program (EuroRAP) heeft Lina Konstantinopoulou tot secretaris-generaal in Brussel benoemd.

Voorheen werkte ze ruim 10 jaar in senior managementfuncties bij de European Association of Automotive Suppliers (CLEPA) en ERTICO – ITS Europe. Ze is betrokken geweest bij het management van verschillende multi-stakeholder platforms, innovatie- en beleidsactiviteiten en een breed scala aan Europese transport- en ICT-onderzoeksprojecten.

EuroRAP-voorzitter en directeur Internationale Public Affairs van de Koninklijke Nederlandse Toerclub (ANWB), Ferry Smith, zei: “Het bestuur erkent Lina's uitstekende staat van dienst op het gebied van leiderschap, expertise en ervaring in deze sector. Wij geloven dat zij de komende jaren een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verkeersveiligheidsbeoordeling in Europa en tegelijkertijd het ontwerp en de exploitatie van 'wegen die auto's kunnen lezen' zal versterken in de richting van de visie van coöperatieve, verbonden, geautomatiseerde en autonome mobiliteit ''.

In reactie op haar benoeming zei Lina: “Ik kijk ernaar uit om mij bij het EuroRAP-team aan te sluiten en met hen samen te werken. EuroRAP heeft tot doel het aantal sterfgevallen en ernstig letsel te verminderen door middel van een programma van systematisch risicobeoordeling, waarbij de belangrijkste tekortkomingen worden geïdentificeerd die kunnen worden aangepakt door praktische maatregelen voor wegverbetering. “Door onze partnerschappen met degenen die verantwoordelijk zijn voor een veilig wegensysteem – het maatschappelijk middenveld, automobilistenorganisaties, voertuigfabrikanten en wegbeheerders – bevorderen we actief een Europa zonder wegen met een hoog risico.”

Meer over Lina Konstantinopoulou
Mevrouw Konstantinopoulou heeft een certificaat over kunstmatige intelligentie en autonoom rijden van de MIT Sloan School of Management en het MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) met begeleide bachelorstudies in Europese economie en masters in internationale handel.
https://www.linkedin.com/in/lina-konstantinopoulou-8b082612/

Media contact:  Hadsterk: becky.hadley@hadstrong.com
+44 (0)20 7808 7997

Voor meer informatie:
Lina Konstantinopoulou
Secretaris-generaal, EuroRAP AISBL
Stéphanieplein, Louizalaan/Louizalaan 65
2e verdieping, Bte 11
1050 Brussel/Brussel, België
E-mail: lina.konstantinopoulou@eurorap.org

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!